181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
15.1.2020

TPS tuli takaa ja vei kolme pistettä

Palloseura voitti Vaasan Sportin kolmannen kerran tällä kaudella!

Sport-TPS_-13.jpg

Sport-TPS 4–5 (2–1, 2–1, 0–3)

Turun Palloseuran viikko käynnistettiin keskiviikkoiltana Vaasan Kuparisaaressa, jossa Sport isännöi turkulaisia toistamiseen tällä kaudella. Kamppailu oli kokonaisuudessaan kauden kolmas ja Palloseura oli voittanut molemmat aiemmat kohtaamiset.

Sport luisteli ottelun ensimmäisistä minuuteista lähtien kovaa ja iski painetta TPS:n päähän. Kotijoukkueen kovasta alusta huolimatta vierasjoukkue pääsi iskemään ottelun ensimmäisen maalin. Neljän minuutin pelin jälkeen Markus Nurmi kiitti Sport-puolustuksen sekoilusta ja siirsi vierailijat johtoon Niko Hovisen vartioiman maalin edestä.

Kun erää oli pelattu 12 minuuttia, tuomittiin Palloseuralle rangaistus väärästä vaihdosta. Kotijoukkue käytti etsikkoaikansa hyväksi ja tasoitti ottelun. Erikoistilannemaalin jälkeen pelikello ehti edetä vain noin minuutin, kun kotijoukkue iski jälleen. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2–1-johdossa.

Sport sai toiseen erään salama-alun, kun Turo Asplund vei kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle vain minuutin ja seitsemän sekunnin pelin jälkeen. Erän puolivälin lähestyessä Joel Janatuinen pääsi kuitenkin iskemään kavennuksen Hovisen vartioiman maalin kulmalta ja toi Palloseuran maalin päähän.

Toinen erä oli maalien kannalta samanlainen kuin ensimmäinen sillä TPS onnistui kerran ja Sport kahdesti. Pukusuojiin siirryttiinkin lukemissa 4–2. Kotijoukkueen neljännestä täysosumasta vastasi Roope Talaja. Talajan maali tarkistettiin videolta, mutta tilanteessa ei nähty maalivahdin häirintää.

TPS lähti kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajo asemasta. Mustavalkoiset vyöryivät kohti Sport-maalia ja erän ensimmäinen onnistuminen maalin muodossa siunaantui Hannu Kurulle. Kurun iskiessä kiekon maaliin valotaulun digitaalit näyttivät aikaa 42.34.

Vain hetkeä myöhemmin oli käsillä täysin uusi ottelu, sillä kultakypärä Lauri Pajuniemi toi Palloseuran tasoihin Eemil Viron syötöstä. Maali oli nuoren hyökkääjän kauden 21. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue joutui pinteeseen ja TPS vyörytti hyökkäyksiä Sport-päätyyn.

Viimeksi Vaasassa pelatussa ottelussa Sport onnistui iskemään kolmannessa erässä kolme maalia ja tasoittamaan ottelun. Tänään oli kuitenkin Palloseuran vuoro, mutta Marko Virtasen ryhmälle ei riittänyt vain pelkkä tasoitus.  

Ajassa 48.54 Juuso Pärssinen iski TPS:n erän kolmannen osuman ylivoimalla ja vei vierailijat johtoon. Kotijoukkue oli pakotettu takaa-ajo asemaan, mutta TPS onnistui pitämään johdon aina päätössummeriin asti. Rasmus Tirroselle merkittiin viimeisessä erässä vain kolme torjuntaa ja se kertoo TPS-ryhmän kovasta taistelusta.

Pärssisen maali jäi ottelun viimeiseksi ja kauden kolmas voitto Vaasan Sportista oli tosiasia. Täydet kolme pistettä lähtivät Turkuun ja voiton ansiosta kymmenenteen sijaan on enää vain viisi pistettä matkaa.

– Alussa emme olleet valmiita ja oikeutetusti Sport johti ensimmäisen erän jälkeen. Sitten lähdimme parantamaan ja olimme kiekon kanssa tylympiä. Saimme iskettyä tärkeät maalit ja hyvän taistelun päätteeksi kolme pistettä lähti mukaan, summasi ottelun kolmannen maalin iskenyt Hannu Kuru kamppailun päätyttyä.

Palloseuran ottelut jatkuvat perjantaina Hämeenlinnassa, kun hallitseva mestari HPK isännöi turkulaisia.