181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
25.9.2019

TPS tarjoili maalijuhlat Kouvolassa

Seitsemän maalia, seitsemän eri maalintekijää.

48732536897_8885f7e3e3_k.jpg

KooKoo-TPS 2–7 (1–2, 1–5, 0–0)   

Turun Palloseura matkusti KooKoo:n vieraaksi uudistetulla kokoonpanolla. Ottelu oli myös Tony Sundille ensimmäinen Palloseuran paidassa.  

TPS siirtyi johtoasemaan ensimmäisessä erässä noin viiden minuutin pelin jälkeen. Ilari Filppula veivasi uskomattomalla harhautuksella Henrik Haukelandin sivuttaisliikkeeseen ja upotti kiekon viime kaudella Turussa torjuneen Norjalaismaalivahdin selän taakse. Esityön maaliin tekivät Zach Budish ja Filip Windlert.

Ensimmäinen erä jatkui vauhdikkaissa merkeissä ja seuraavan maalin iskivät Kouvolalaiset. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina erän loppupuolelle asti, kunnes Lauri Pajuniemi kiitti vastuusta ja siirsi turkulaiset 1–2-johtoasemaan. Maalin syöttäjät Aleksi Salonen ja Henrik Larsson. Erän loppuun Lauri Korpikoski joutui vielä jäähylle mutta KooKoo ei onnistunut maalinteossa.

Toiseen erään joukkueet luistelivat samalla intensiteetillä kuin ensimmäiseenkin. Päästä päähän mentiin vauhdikkaasti, mutta erän alun parhaat paikat syntyivät kotijoukkueelle. Filip Windlert kuitenkin katkaisi KooKoon pyristelyn ajassa 25.51. Ruotsalaispuolustaja pääsi tuikkaamaan kiekon maaliin röyhkeän nousun päätteeksi.

Lisää löylyä oli luvassa Kouvolan kylmään keskiviikkoiltaan. Palloseuran kovan painostusjakson päätteeksi kotijoukkue joutui ongelmiin. Ongelmat kostautuivat jäähyn merkeissä ja ylivoimaa ei kestänyt kuin vaivaiset kymmenen sekuntia, kun Lauri Korpikoski siirsi lukemiksi 1–4.

Vaiherikas erä jatkui ja KooKoo:n etsikkoaika koitti heti Korpikosken maalin jälkeen. Santeri Lukka passitettiin jäähyaitioon kampituksen seurauksena. Kouvolalaisten pyörityksen päätteeksi ei kuitenkaan kotiyleisöllä ollut aihetta juhlaan. Petteri Wirtanen nappasi kiekon KooKoo pelaajan harhasyötöstä ja polkaisi itsensä läpiajoon. Karkumatkan päätteeksi Wirtanen niittasi lukemiksi jo 1–5.

Toisen erän maalitehtailulle ei näkynyt loppua ja kotijoukkue pääsi iskemään kavennuksen vielä Lukan rangaistuksen aikana. Kiri pysähtyi heti kättelyssä, kun Simon Suoranta pysäytti pelikellon aikaan 34:32 ja KooKoo oli pakotettu vaihtamaan maalivahtia. Entinen TPS-vahti Haukeland luisteli vaihtoaitioon ja tilalle liukui nuori Niilo Halonen. Toisen erän päätteeksi Anton Holm kaunisteli napakalla rannelaukauksella loppulukemat 2–7.

Kolmannen erän osalta asetelmat olivat selvät ja katseet käännetty jo loppuviikkoon. Viimeinen erä ei tarjonnut lisämaaleja ja erästä selvittiin vain yhdellä tilastomerkinnällä. Ottelun hahmo oli vakuuttavan esityksen pelannut Rasmus Tirronen. TPS:n veräjänvartija ehti kiekon tielle yhteensä 36 kertaa.

Kouvolan pimenevän illan yksi suurista onnistujista oli 1+1 tehot kirjauttanut sentteri Ilari Filppula. Filppula oli todella tyytyväinen joukkueen esitykseen. Hän nosti esiin myös kateissa olleen tehokkuuden löytymisen laajalta rintamalta. Ylivoiman arkkitehti kiitteli myös erittäin loistavaa maalivahtipeliä.

– Tulos kertoo, että ollaan tehty paljon asioita oikein mutta totta kai jäi vielä parannettavaa, kiteytti Filppula osuvasti ottelun jälkeen.

Pelit jatkuvat perjantaina Gatorade Centerissä Tapparaa vastaan. Osta lippusi syyskuun odotettuun huippuotteluun TÄÄLTÄ!