231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
25.10.2019

TPS taisteli pisteen Raumalta

Rauman Lukko voitti kauden kolmannen keskinäisen kamppailun voittomaalikilpailun jälkeen.

191005_-1_rasmus_tirronen_seuraa kiekkoa.jpg

Lukko-TPS 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Turun Palloseuran viikko polkaistiin käyntiin perjantai-iltana Rauman Äijänsuolla. Mustavalkoisia isännöi sarjan kolmannella sijalla majaillut Rauman Lukko. Ottelu oli joukkueiden kauden kolmas keskinäinen kamppailu.

Ensimmäiseen erään joukkueet tulivat kovalla intensiteetillä. Vain 36 sekunnin pelin jälkeen TPS oli pakotettu rikkomaan ja puolustaja Tony Sund passitettiin rangaistusaitioon. TPS selvitti alivoiman helposti, eikä kotijoukkue onnistunut ylivoiman aikana maalinteossa. Erikoistilanteen paras paikka syntyi Filip Windlertille, mutta tilanne pysyi muuttumattomana.

Sundin rikkeen jälkeen ehdittiin ottelua pelata reilut kolme minuuttia, kunnes rangaistusaition ovi kävi toistamiseen. Ottelun toisen jäähyn otti kotijoukkue Lukko. Ylivoimaa Palloseura pyöritti lähes täydet kaksi minuuttia, kunnes Lauri Pajuniemi täräytti tutulta paikalta vasemman b-pisteen kaarelta vieraat 0–1-johtoon.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue joutui rikkomaan vielä kahdesti ja TPS pääsi kokeilemaan maalintekoa jopa kahden miehen ylivoimalla. Kiekkoa ei Oskari Setäsen taakse saatu ja erätauolle siirryttiin turkulaisten 0–1-johdossa.

Toisessa erässä nähtiin kaksi tilastomerkintää. Aivan erän alkuun Anton Holm passitettiin koukkaamisesta jäähypenkille. Kotijoukkue ei ylivoiman aikana onnistunut laittamaan kiekkoa TPS:n maaliin, mutta erän puolen välin ylityttyä kotijoukkue iski tasoituksen. Lukon Toni Koivisto pääsi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi siirtämään kiekon verkkoon ja toiselle erätauolle siirryttiin 1–1-tasatilanteessa.

Kolmas erä oli selvästi ottelun tasaisin. Ensimmäinen mentiin Palloseuran komennossa ja toisessa erässä kotijoukkue pystyi luomaan painetta mustavalkoisten päätyyn. Viimeisessä erässä ei kuitenkaan lisämaaleja nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

TPS joutui aloittamaan jatkoajan alivoimaisena, mutta kotijoukkue ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa. Kiitos Rasmus Tirrosen, ei jatkoajalla ratkaisua nähty ja illan ratkaisua siirryttiin hakemaan voittomaalikilpailusta.

Rauman Lukon puolustaja Robin Press oli voittomaalikilpailun ensimmäinen laukoja ja ainut onnistuja. Palloseuralta maalintekoa kävivät yrittämässä Joel Janatuinen, Ilari Filppula ja Aleksi Salonen. Tirronen pysäytti kotijoukkueen loput ampujat, mutta Pressin onnistumisen turvin Lukko otti kamppailusta kaksi pistettä.

– Aloitettiin tosi terävästi ja ansaittiin johto. Toiseen erään tempo vähän tippui, eikä saatu kiekollista peliä oikein näkymään. Pelin loppu oli tosi tasainen ja sitten se kääntyi kaverille. Otettiin askel eteenpäin ja saatiin piste, tiivisti hyökkääjä Petteri Wirtanen ottelun kulkua.

– Pitää vielä katsoa muutama korjaus ja ennen kaikkea saada samanlainen alku kuin tänään! Sitä kautta alkaa tuloskin kääntyä meille, jatkoi Wirtanen siirtäen katseet jo huomiseen Saipa-otteluun.

Palloseuran pelit jatkuvat heti huomenna, kun Lappeenrannan Saipa saapuu vieraaksi Gatorade Centeriin.