191

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
23.3.2019

TPS taipui dramaattisessa taistossa

Tuomaritoiminta valitettavan isossa osassa Hämeenlinnassa.

32497210577_9cb8b38c15_k.jpg

Turun Palloseura taipui Hämeenlinnan tapahtumarikkaassa taistelussa lukemin 5–3 ja HPK otti toisen kiinnityksen ottelusarjassa.

Ottelun ensimmäisestä erästä ei tunnetta ja latausta puuttunut. TPS tuli hyvin sisään ensimmäiseen erään ja erityisesti TPS:n ykkösnyrkki Kaapo Kakon johdolla pystyi luomaan runsaasti paikkoja ja ryminää HPK:n maalille.

Maalinteon aloitti kuitenkin HPK ajassa 9.23, kun Eetu Tuulolan laukaus pomppasi onnekkaasti Santeri Lukan varusteista Rasmus Tirrosen puikoista sisään. 1–0 kotijoukkueelle.

15 minuutin kohdalla TPS sai kiekon HPK maaliin, kun loistavan ottelun pelannut Kaapo Kakko murtautui laidasta keskelle ja löi lopulta omat irtokiekkonsa verkon perukoille. Kotijoukkue kuitenkin haastoi tilanteen ja lopulta maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia. 

Ensimmäisen erän lopulla nähtiin huippupaikkoja molemmissa päissä, mutta HPK onnistui siirtämään ottelun minuutti ennen erän päätöstä lukemiin 2–0 Santeri Lukan istuessa 2 minuutin rangaistusta koukkaamisesta. Otto Paajanen ohjasi Petteri Nikkilän viivalaukauksen maaliin. 

Toisen erän alkuun TPS vaihtoi maalin suulle Henrik Haukelandin. 

Ajassa 23.54 Petteri Nikkilä siirsi HPK:n jo 3–0-johtoon ylivoimalla Kaapo Kakon istuessa rangaistusaitiossa. Nikkilän viivalaukaus löysi tiensä ohi pahan maskin taakse jääneen Haukelandin.

HPK hallitsi maalin jälkeen kenttätapahtumia suvereenisti ja TPS:llä oli välillä isoja vaikeuksia päästä pois omista. Kotijoukkue ei pystynyt kuitenkaan hyödyntämään vahvoja toisen erän paineistuksia lisämaalien muodossa, mutta sen sijaan Kaapo Kakko onnistui.

Kentän näkyvin yksilö ryösti kiekon HPK maalin takana ja nosti sen maalin kattoon ohi maassa pyörivän Emil Larmin. Tällä kertaa videotarkistuksia ei tarvittu ja lukemat 3-1.

Kavennusmaalin jälkeen tunteet kuumenivat ja pieniä käsirysyjä ja painiotteluita nähtiin käytännössä jokaisella pelikatkolla.

TPS pystyi kolmannessa erässä jälleen painamaan peliä enemmän HPK päätyyn ja sai taisteltua ansaitun 3–2 kavennusosuman, kun peliaikaa oli jäljellä 5.51. Oula Palve onnistui lapioimaan Ilkka Heikkisen laukauksesta tulleen irtokiekon ohi Larmin. Kakkossyötön maaliin antoi Kaapo Kakko. 

Tasoitusosumaa haettiin viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtia, mutta Otto Paajanen hankaloitti loppukiriä iskemällä kiekon tyhjään TPS-maaliin ja lukemiksi 4–2.

Kakko antoi vielä toivoa 42 sekuntia ennen päätössummeria ampumalla TPS:n jälleen maalin päähän, mutta loppukiri jäi lopulta vajaaksi, kun Robert Leino sinetöi loppulukemiksi 5–3 tyhjään maaliin.

– Meidän pitää parantaa, keskittyä ja puhaltaa. Ei tuossa nyt muuta kuin vähän pidemmän kaavan kautta. Puolin ja toisin ruvetaan maksamaan hintaa, toteaa TPS päävalmentaja Kalle Kaskinen.

– Mutta nyt oli ainakin raivoa ja tunnetta ja paikkoja maalin edessä, Kaskinen jatkoi.

HPK johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2–0. Seuraava ottelu pelataan maanantaina Turussa.

Tämä taistelu jatkuu. On meidän voiton aika.