151

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
15.11.2019

TPS Savon sydämeen

Lauri Korpikoski ja Topi Nättinen palaavat pelaavaan kokoonpanoon Kuopiossa.

artikkeli_kalpa_tps.png

Turun Palloseuran ottelut jatkuvat maaottelutauon jälkeen perjantai-iltana Kuopiossa Kalpaa vastaa. Ottelu on joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen. Kamppailu on kotijoukkueelle jo toinen maaottelutauon jälkeen. Kuopiolaiset kokivat pistemenetyksen Mikkelin Jukureita vastaan keskiviikkona lukemin 3–4 voittomaalikilpailun jälkeen.

TPS lähtee hakemaan illan ottelusta uutta nostetta Marko Virtasen oppien sävyttämänä. Vajaan kahden viikon aikana Palloseuran peräsimessä toiminut Virtanen on tauon aikana ajanut sisään omaa pelitapaansa. Ennen taukoa Virtanen ehti valmentaa kaksi ottelua, mutta harjoitukset jäivät vähemmälle. Nyt joukkue palaa tositoimiin valmistautuneena ja levänneenä.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa, joista TPS voitti yhden kamppailun. Kalpa voitti kaksi varsinaisella peliajalla ja yhden voittomaalikilpailun päätteeksi. Illan kamppailuun joukkueet lähtevät vaikeasta tilanteesta, sillä molemmat ovat saavuttaneet viimeisestä kahdeksasta ottelusta vain yhden voiton.

Kuopiossa TPS:n kokoonpanoon palaa kapteeni Lauri Korpikoski ja hyökkääjä Topi Nättinen. Nättiselle illan kamppailu on vasta kauden kuudes. Alkukaudella viidessä pelaamassaan ottelussa 25-vuotias hyökkääjä kirjautti itselleen neljä tehopistettä.

– Tosi hyvät fiilikset päästä taas pelaamaan seitsemän viikon tauon jälkeen! Pelejä on odoteltu ja viime kaudella Saipassa pelatessani tein paluun, niin ikään loukkaantumisen jälkeen Kuopiossa Kalpaa vastaan, tuumaili hyökkääjä Topi Nättinen ennen illan ottelua.

– Nyt lähdetään raapimaan kohti kymmenettä sijaa! Saadaan tästä hyvä alku ja sitä kautta hyvä fiilis päälle. Saadaan tämä uusi alku niin sanotusti hyvin liikkeelle, jatkoi Nättinen.

Palloseuran kokoonpanossa nähdään myös täysin uusi kasvo, kun ruotsalaispuolustaja Christoffer Persson debytoi mustavalkoisissa. Jykevärakenteinen puolustaja siirtyi Palloseuraan Ruotsin pääsarjajoukkue HV-71 riveistä. Kokoonpanossa nähdään myös tällä kaudella ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Eemil Viro.

Maaottelutaukoa edeltäneessä Ilves-ottelussa kentän loukkaantumisen takia jättänyt maalivahti Rasmus Tirronen nähdään tänään tolppien välissä. Kokoonpanosta on loukkaantumisen takia sivussa yhdysvaltalaishyökkääjä Zach Budish.