181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
20.11.2019

TPS saa vieraita Vaasasta

Palloseura lähtee hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa lapsen oikeuksien päivänä.

artikkeli_tps_sport.jpg

Turun Palloseuran kahden kotiottelun viikko pyörähtää käyntiin keskiviikkona Gatorade Centerissä. Palloseura saa vieraita Pohjanmaalta, kun Vaasan Sport saapuu Turkuun. Illan ottelu on kauden toinen keskinäinen kamppailu.

Sport ja TPS kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella lokakuun 18. päivä Vaasassa. Kuparisaaressa pelatussa ottelussa sattui ja tapahtui. Syksyn pimenevässä illassa varsinaisella peliajalla nähtiin yhteensä kymmenen maalia.

Vaasassa turkulaiset lähtivät viimeiseen erään 2–5-johdossa, mutta kotijoukkue iski kolmannessa erässä kolme maalia ja ratkaisua piti hakea jatkoajalta. Viiden minuutin lisäajan jälkeen tilanne oli vielä tasan ja voittajaa lähdettiin selvittämään voittomaalikilpailusta. Illan ratkaisijaksi nousi hyökkääjä Ilari Filppula, joka upealla rystynostolla paketoi ottelun ja kaksi pistettä lähti Palloseuran mukana Turkuun.

Keskiviikkoillan taistosta Palloseura lähtee hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa. Viime viikon perjantaina Kuopiossa pelattu Kalpa-ottelu lupaa odottaa illalta hyvää tulosta. Marraskuun 15. päivä TPS haki täydet kolme pistettä Savosta lukemin 2–5. Vaasalaiset ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden ja senkin jatkoajan jälkeen Rauman Lukkoa vastaan.

TPS lähtee illan Sport-otteluun pienten kokoonpanomuutosten turvin. Tehoketju Nurmi-Nättinen-Pajuniemi jatkaa entisellään ja Rasmus Tirronen nähdään tolppien välissä. Nuori puolustaja Eemil Viro ja yhdysvaltalaishyökkääjä Zach Budish ovat loukkaantumisten takia sivussa pelaavasta kokoonpanosta.

– Ei tarvitse miettiä mitään ylimääräistä vaan voi keskittyä pelkästään pelaamiseen. Ratkaisut tulee luonnostaan ja tietää missä ketjukaverit menevät, niin silloin on helppo pelata, summasi tehoketjun laituri Markus Nurmi viimeisten otteluiden edesottamuksia.

Viime kaudella viisi maalia viimeistellyt Lauri Pajuniemi hätyyttelee tällä kaudella jo kymmenen maalin rajaa. 18 ottelussa nuori hyökkääjä on iskenyt yhdeksän täysosumaa.

– Kun on saanut paljon vastuuta ja päässyt pelaamaan hyvien ketjukavereiden kanssa, niin sitä kautta on syntynyt tulosta, tuumaili TPS:n maalipörssin kärki Lauri Pajuniemi ennen illan taistoa.

– Sport on kovasti töitä tekevä joukkue. Meidän pitää vastata siihen ainoastaan työnteolla ja annetaan mennä vaan, niin eiköhän sieltä hyvä tulos tule, jatkoi Pajuniemi.