171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
9.3.2019

TPS nukkui onnensa ohi Helsingissä

Avauserä ja huolimattomuus veivät turkulaiset pisteiden ääreltä.

46582301644_08148dd926_o.jpg

HIFK-TPS 4–2 (3–1, 1–0, 0–1)

Lauantai-ilta ja vierailu Helsinkiin sujuivat Turun Palloseuran osalta ei-toivotulla lopputuloksella. Isäntäjoukkue HIFK näytti olevansa ottelun alusta alkaen valmiimpi sarjapisteistä taisteluun – ja tämä fakta kantoi lopulta päätössummerin pirahdukseen asti.

HIFK siirtyi ottelussa 1–0-johtoon reilun kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Tästä iskusta TPS vielä nousi ryhdikkäästi pystyyn. Zach Budish tasoitti taiston heti seuraavassa vaihdossa Oula Palveen syötöstä.

Tämän jälkeen HIFK otti kaukalon tapahtumat haltuunsa, osittain TPS:n uneliaisuuden myötävaikutuksesta. HIFK:n iskemät kaksi osumaa avauserän edetessä tiesivät ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen 3–1-lukemia.

– Kaksi asiaa, jotka nousevat erityisesti pettymyksinä esiin. Ensimmäinen oli tuo ottelun startti. Se ei ollut lainkaan sitä, mitä sen piti olla. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan paineen alla paremmin, analysoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen illan alkuhetkiä.

Toiseen erään odotettiin, haluttiin ja kaivattiin aktiivista turkulaisryhmää, mutta sen sijaan vieraiden pelaaminen lipesi jopa yliaktiivisen moodin puolelle. Tästä seurauksena muun muassa jäähyjä sekä yleistä huolimattomuutta.

– Toinen pettymyksen aihe oli nimenomaan toisen erän huolimattomat jäähyt. Ei oikein voi sellaisia tulla, Kaskinen mietiskeli.

HIFK iski toiseen erään yhden osuman, kun taas TPS:n mahdollisuudet maalien tuuletteluihin kaatuivat edellä mainittuihin syihin.

Päätöserä oli turkulaisittain illan ylivoimaisesti parasta tekemistä. Katselun ja huolimattomuuden sijaan jäällä esiintyi vihainen ja määrätietoinen vierailija. Kolmen maalin takaa-ajoasema oli kuitenkin liian kova urakka nippuun laitettavaksi.

Kaapo Kakko taiteili TPS:n 4–2-kavennuksen Santeri Lukan syötöstä, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat viisi minuuttia.

– Kolmannessa erässä pelaamisessamme näkyi sitä oikeanlaista raivoa. Muutamia pelaajia on vähän kovisteltu ja nostettu asioita esiin heidän kanssaan, ja päätöserässä pelaaminen olikin parempaa, jatkoi Kaskinen.

Nousivatko desibelit pukukopissa esimerkiksi toisella erätauolla?

– Nyt mennään siinä vaiheessa kautta, että huudot on huudettu ja ovien paukuttamiset paukutettu. Meidän on edelleen oltava kärsivällisiä ja luotettava omaan tekemiseen. Pelit jatkuvat tiistaina Vaasassa. Eteenpäin.

Lauantain tappio tiesi TPS:lle sijoituksen heikkenemistä yhdellä portaalla. Turkulaiset valmistautuvat runkosarjan viimeiseen viikkoon neljännellä sijalla. Kolmanneksi noussut Pelicans on pisteen päässä ja viidentenä oleva HPK on puolestaan neljän pisteen päässä.

TPS kohtaa tiistaina vieraissa Vaasan Sportin.