281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
31.8.2019

TPS nousi kahden maalin takaa tasapeliin

Tanskalaiset parempia rangaistuslaukausten jälkeen.

48491268347_b8787f73a8_k.jpg

Rödövre-TPS 3–2 (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0)

Turun Palloseuran Tanskan-leirin toinen ottelu Rödövreä vastaan tarjosi katsojille nähtävää pitkän kaavan mukaan. Lauantain ottelu eteni aina voittolaukauskilpailuun asti, jossa tanskalaiset olivat parempia.

Turkulaisten kannalta ottelun kaksi ensimmäistä erää menivät tehottoman ilmapiirin vallitessa mustavalkoisten leirissä.

Sen sijaan tanskalaisjoukkue iski. Ensimmäisen kerran kotijoukkue iski jo ottelun toisella minuutilla, kun kiekko toimitettiin TPS-vahti Eetu Anttilan taakse ajassa 1.15.

Ottelun toinen erä oli maaliton kummallekin joukkueelle ja niinpä turkulaisnäkökulmasta heräämisefektiä odoteltiin tapahtuvaksi päätöserässä.

Kolmas erä käynnistyi kuitenkin Rödövren toisella maalilla, kun päätöserää oli ehditty pelaamaan kolme minuuttia.

Turkulaiset nousivat kuitenkin ensin maalin päähän ja lopulta tasoihin ottelun viimeisillä hetkillä. 2–1-kavennuksesta vastasi yhdysvaltalaispakki Joe Piskula, jolle osuma oli harjoituskauden ensimmäinen kihautus.

Tasoitusmaalista vastasi puolestaan Topi Nättinen, joka kirjautti samalla elämänsä ensimmäisen maalin TPS-paidassa.

Maalittoman jatkoajan jälkeen siirryttiin rangaistuslaukausten ihmeelliseen maailmaan. TPS:ltä maalintekoa yritti kaikkiaan seitsemän pelaajaa – mutta ilman toivottua tulosta.

Lopulta tanskalaisisännät onnistuivat ja kirjasivat lauantai-illasta voiton rangaistuslaukausten turvin.

– Tehottomuus nousi valitettavasti esiin tämän illan ottelussa. Siinä mielessä ei voi olla tyytyväinen. Halusimme saada pelaajille onnistumisia maalien muodossa, mutta sellainen tietynlainen rentous maalipaikoissa jäi edelleen puuttumaan, summasi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

– Ehkäpä tuo rankkarikisa kuvasti parhaiten tuota tehottomuutta, kun useampi pelaaja pääsee rennossa tilanteessa yrittämään, mutta tulosta ei tule.

– Siinä on se meidän teema, jonka työstäminen jatkuu taas ensi viikolla Turussa. Saimme tältä reissulta kaksi kovaa peliä kahteen päivään ja joukkue laittoi jalkaa liikkeelle niin paljon kuin irti lähti. Sellainen hyvä miinus on varmastikin tätä leiriä kuvaava arvosana, jatkoi Kaskinen. 

TPS:n valmistautuminen Liiga-kauteen jatkuu ensi torstaina Gatorade Centerissä Kouvolan KooKoota vastaan. Klo 18.30 käynnistyvään peliin on ilmainen sisäänpääsy!