karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
23.2.2019

TPS nollasi KalPan

Kaapo Kakko-Show hurmasi turkulaisyleisön.

!_av_2418.jpg

TPS-KalPa 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

Turun Palloseura palasi voittojen tielle Liigassa yhden harha-askeleen jälkeen. TPS otti ryhdikkäällä ja tasapainoisella esityksellä kolme sarjapistettä Kuopion KalPaa vastaan.

Illan sankariksi nousi TPS:n 18-vuotias superhyökkääjä Kaapo Kakko, joka iski lauantai-illan huumaan kaksi osumaa.

Lauantain ja todennäköisesti koko Liiga-kauden kaunein osuma syntyi ajassa 18.40. Kakko suorastaan nautiskeli kiekon KalPan maaliin mykistävän yksilösuorituksen jälkeen. Osumassa tukea antoi syöttöpisteellään Oula Palve.

Toista erää oli vanhentunut reilut kahdeksan minuuttia, kun Kakko iski jälleen. Tällä kertaa syntyi ylivoimaosuma, Ilkka Heikkisen ja Palveen syötöistä.

Jälkimmäinen oli Kakon kuluvan kauden maali numero 18. Näin ollen TPS:n ykköstykistä tuli Liiga-historian nuorin 18 runkosarjamaalia iskenyt pelaaja.

– Hyvältä tuntuu ja itseluottamuksen myötä tulee niitä onnistumisiakin. Kypärätemppukin kävi mielessä, mutta edellisestä ei ollut niin kauan aikaa kulunut, joten voitto oli illan pääasia, tuumasi Kakko ottelun jälkeen.

Lisää Kakon videokuulumisia löydät mm. TPS:n Facebook-sivuilta!

Kakon osumien lisäksi muita maalituuletuksia ei Gatorade Centerin lauantai-illassa nähty. Pudotuspelipaikastaan taisteleva KalPa kaatui kaukalossa saappaat ja luistimet jalassa pystypäin, eikä kuopiolaisryhmää voi missään nimessä syyttää luovuttamisesta.

Vastaavasti TPS-juna etenee kovaa ja tasaisen varmaa vauhtia kohti kevään isoja pelejä. Lauantain voiton myötä TPS säilytti paikkansa sarjakakkosena, kolme pistettä Tampereen Tapparaa edellä. Turkulaisilla on myös yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Seuraavan kerran TPS taistelee sarjapisteistä ensi keskiviikkona kotikaukalossa. Tuolloin vastaan liitelee Lahden Pelicans. Ottelu käynnistyy tuttuun arkitapaan klo 18.30!