281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
29.1.2020

TPS murskasi Pelicansin

Turun Palloseura voitti keskiviikkoillan ottelun lukemin 6–0. 

191019_TPS-Pelicans_02_Budish_Toivola.jpg

TPS-Pelicans 6–0 (1–0, 3–0, 2–0)

Turun Palloseuran tammikuun viimeisen viikon ensimmäinen taisto käytiin keskiviikkoiltana Gatorade Centerissä, kun vieraaksi saapui Lahden Pelicans. Kamppailu oli kauden kolmas keskinäinen ja Palloseura lähti hakemaan runkosarjan ensimmäistä voittoa pelikaaneista.

Joukkueet luistelivat kovalla sykkeellä ensimmäiseen erään, ja pisteiden tärkeys näkyi molempien otteissa. Palloseura oli kuitenkin heti ensimmäisen 20 minuuttisen alkuhetkiltä terävämpi ja painoi peliä vieraiden päätyyn. Kovasta painostuksesta huolimatta erässä ei nähty kuin yksi täysosuma.

Kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen Markus Nurmi löi alkutahdit ottelulle ja sivalsi isännät 1–0 -johtoon Joe Piskulan ja Lauri Korpikosken esityöstä. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty ja pukusuojiin siirryttiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen erä jatkui mustavalkoisissa merkeissä ja kamppailun toisen maalin pääsi iskemään kapteeni Lauri Korpikoski. Osuma syntyi ylivoimalla vain kahden minuutin pelin jälkeen. Kahden maalin johdossa ottelu eteni aina puolivälin yli, kunnes Teemu Väyrynen nakutti Palloseuran kolmannen maalin Juuso Pärssisen upeasta syötöstä.

Väyrysen osumasta ehti kulua vain kuusi minuuttia, kunnes verkko heilui jälleen Pelicans-maalia vartioineen Atte Tolvasen selän takana. Asialla oli sama mies kuin hetkeä aiemmin. Kauden seitsemännellä maalillaan Väyrynen antoi kotiyleisölle jo neljännen kerran aihetta juhlaan keskiviikkoiltana. Kolme maalia riitti toiseen erään ja tauolle lähdettiin numeroissa 4–0.

Kolmanteen erään Pelicans lähti neljän maalin takaa-ajo asemasta. Kiriä vieraat eivät kuitenkaan pystyneet rakentelemaan, sillä Palloseura jatkoi siitä mihin toisessa erässä jäi. Puolustaja Tony Sund iski ottelun viidennen maalin ajassa 46.28 ja keskiviikkoilta alkoi olla jo paketissa.

Viimeisen erän puhuttavin tilanne oli Jesse Mankisen taklaus ajassa 48.17, joka kohdistui TPS:n kultakypärä Lauri Pajuniemeen. Yhteentörmäyksen seurauksena Pajuniemi joutui jättämään kentän ja Mankiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus polvitaklauksesta.

Mankisen rangaistuksen aikana Palloseura ei onnistunut iskemään ottelun kuudetta osumaa ja aika pelikellossa väheni vääjäämättä. Tennislukemat saatiin kuin saatiinkin taululle vielä viimeisen minuutin aikana. Markus Nurmi karkasi alivoimalla läpiajoon ja sijoitti kiekon tarkasti ohi Tolvasen. Nurmen täysosuman jälkeen ei enempää maaleja ehditty tekemään ja loppulukemat Gatorade Centerin keskiviikkoillassa kirjattiin numeroin 6–0.

Erik Källgren kirjautti liigauransa ensimmäisen nollapelin ehtien kiekon tielle 22 kertaa. Kahden maalin iltaa viettivät Markus Nurmi, sekä Teemu Väyrynen. Kapteeni Lauri Korpikoski kirjautti itselleen maalin ja kaksi syöttöpistettä.

– Oli aikamoinen näytös, mutta ei voi ihan tyytyväinen olla kahteen ensimmäiseen erään. Ei aivan ollut sellainen peli-ilme mikä olisi pitänyt olla, mutta tänään voitettiin ja se on tärkeintä! Pieniä juttuja pitää parantaa ja olla huolellisempi, summasi kaksi maalia iskenyt Teemu Väyrynen ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat perjantaina Gatorade Centerissä, kun Rauman Lukko saapuu vieraaksi. Perjantain ottelussa vietetään Ville Vahalahden tribuutti-iltaa!