151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
3.4.2021

TPS menetti kotivoiton päätöserän viime hetkillä

Lukko otti kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen.

 tps-lukko-7.jpg

Turun Palloseura ja Rauman Lukko päästelivät viikon viimeiset maitohapponsa ulos typötyhjän Gatorade Centerin uumenissa. Lauantain ottelussa oli aistittavissa jo pudotuspelimaailman kaikuja, sillä ottelussa oli tarjolla intensiteettiä alusta loppuun asti. Vain pelaajien kypärissä kiiltelevät kokomaskit estivät tiukempien "kasvojen kutittelujen" toteutumiset.

Turun Palloseura siirtyi lauantai-illan huumassa 1–0-johtoon avauserässä, kun Joel Janatuinen piiskasi kauden kahdeksannen maalinsa ylivoimalla Lukko-maalin edestä. Syöttöpisteet kotiinsa osumasta veivät Juhani Jasu sekä Josh Kestner.

Seuran johto kesti käytännössä katsoen läpi ottelun. Kertaalleen päätöserässä TPS:n maalia tarkistettiin myös videovälineiden avulla, mutta edes tarkkaakin tarkemmat videokuvat Pasilan konehuoneessa eivät näyttäneet kiekon liukuneet maaliin 2–0-maalin arvoisesti. Myös eriäviä mielipiteitä asiasta oli olemassa vielä kaksi tuntia ottelun jälkeenkin.

Tasaisena taistona edennyt ottelu sai vielä yhden tulisen habaneron edestä lisämaustetta, kun Lukko polkaisi ottelun tasoihin ajassa 57.51. Tämäkin osuma sai lopullisen sinettinsä Pasilan videoraadin läpivalaisun jälkeen, mutta niin vain raumalaiset tulivat ottelussa väkisin tasoihin.

Jatkoaika ei tarjonnut lisäherkkua maalien muodossa, eikä sitä äärimmäisen vähälukuinen yleisökään erityisemmin odottanut – olihan koko ottelun läpi kuljettu tarkalla linjalla maalien suhteen.

Voittolaukauskilpailussa TPS ei onnistunut, mutta Lukko onnistui kerran. Ja sen pituinen se lauantain ottelu.

Pääsiäisen vieton jälkeen koittaa pian arki ja TPS:lle sekä Lukolle tämä tarkoittaa uutta kohtaamista Turussa tiistaina. Odotettavissa on jälleen laadukas jääkiekko-ottelu kaikilla mahdollisilla lisämausteilla.