281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
12.10.2019

TPS matkustaa Helsinkiin

Kumman tappioputki katkeaa?

artikkeli_hifk_tps.png

Turun Palloseuran bussi suuntaa tänään kohti pääkaupunkia. Viikon toisessa ottelussa vastaan asettuu Helsingin IFK. Illan kamppailun merkitystä ei liiaksi voi korostaa, sillä joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta.

TPS:n kahden ottelun viikko käynnistettiin eilen perjantaina, kun Turkuun vieraaksi saapui hallitseva mestari HPK. Kotijoukkueen erinomainen ensimmäinen erä ei riittänyt koko ottelun hoitamiseen ja pisteet lähtivät Hämeenlinnaan lukemin 2–4.  

– Pelattiin ensimmäinen erä tosi hyvää jääkiekkoa, mutta sitten tempo vähän putosi eikä saatu enää kaivettua tarvittavaa vauhtia. Mutta eilinen on nyt nollattu ja tänään on taas uusi mahdollisuus voittaa, summasi hyökkääjä Ilari Filppula aamujään jälkeen.

Asetelmat iltaan ovat joukkueilla täsmälleen samanlaiset. Molemmat ovat voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan yhden, ja kumpikin joukkue seilaa neljän ottelun tappioputkessa. Alkukausi on ollut erittäin vaikea ja maalinteko on ollut tuskallista. Helsinkiläiset ovat tehneet Liigan vähiten täysosumia.  

 Viime kaudella seurat kohtasivat neljästi. Palloseura selviytyi kolme kertaa voittajaksi keskinäisistä välienselvittelyistä. Kaksi kertaa ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta, mutta turkulaiset onnistuivat kääntämään ne itselleen. Harjoituskauden viimeisessä ottelussa HIFK vei voiton lukemin 2–3.

– Ei missään nimessä helppo paikka, mutta me ollaan vieraissa pystytty pelaamaan aika hyvää peliä. Varmasti tulee olemaan hieno tunnelma ja voittoa totta kai lähdetään hakemaan, jatkoi Filppula tuumailua ennen illan taistelua.

Palloseuran kokoonpanossa ei perjantain HPK-ottelun jälkeen ole tapahtunut suuria muutoksia. Lauri Pajuniemi palaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon Oskari Lehtisen tilalle. Rasmus Tirronen nähdään jälleen tolppien välissä.

TPS:n sairastuvalla: Topi Nättinen, Jani Forsström