171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
26.11.2019

TPS matkustaa Hakametsään

Turun Palloseuran viikko alkaa huippukamppailulla Tampereen Tapparaa vastaan.

artikkeli_tappara_tps.jpg

Turun Palloseuran kahden ottelun viikko polkaistaan käyntiin tiistaina Tampereen Hakametsässä. Sarjan toiselta sijalta iltaan lähtevä Tappara isännöi Palloseuraa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kamppailu on kauden toinen keskinäinen, sillä TPS kohtasi kirvesrinnat syyskuun lopulla Gatorade Centerissä. Tappara voitti ensimmäisen Turussa pelatun kohtaamisen lukemin 2–7.

Viime viikon kahdesta kotipelistä TPS voitti keskiviikkona pelatun Sport-ottelun. Lauri Pajuniemen kahden maalin ja Rasmus Tirrosen nollapelin siivittämänä Palloseura nappasi tämän kauden ensimmäisen kotivoiton. Lauantaina Gatorade Centeriin saapui vieraaksi Helsingin IFK, joka kahden ylivoimamaalin ansiosta vei kolme pistettä mukanaan. Viime viikolla kolmesti onnistunut Pajuniemi teki myös kauden ensimmäisessä Tappara-ottelussa täysosuman. Viimeiseen neljään otteluun nuori hyökkääjä on viimeistellyt kuusi maalia.

Sarjataulukon toisella sijalla majaileva Tappara on kerännyt kuluvan kauden aikana yhteensä 50 pistettä. Lukema on seitsemän pistettä vähemmän kuin sarjan kärjessä seilaavalla Oulun Kärpillä. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on kuitenkin saalistanut vain viisi pistettä, tehden kahdeksan maalia.

Tamperelaiset joutuvat kohtaamaan TPS:n ilman parasta maalintekijäänsä Charles Bertrandia. Ranskalaishyökkääjä passitettiin suihkuun kirvesrintojen edellisessä ottelussa KooKoota vastaan ja tilanne vietiin ottelun jälkeen kurinpidon käsittelyyn. Tapparan kultakypärä Tyler Morley on myös sivussa illan kamppailusta loukkaantumisen takia.

– Latautuneilla ja hyvillä mietteillä lähdetään illan peliin! Kova peli tulossa, mutta meidän pitää pelata vaan järkevästi, koska Tappara on hyvä vastaiskujoukkue. Ei voida paljon tehdä virheitä, mutta jos tehdään niin sitten pitää vaan luistella täysillä puolustamaan, tuumaili puolustaja Aleksi Salonen aamujään jälkeen.

Lähtökohdat illan otteluun ovat mielenkiintoiset. Tappara ei ole voittanut Palloseuraa runkosarjassa neljään kauteen, kun pelit on pelattu Tampereen Hakametsässä. Viimeksi Palloseura hävisi runkosarjassa Tapparalle Tampereella 23. päivä tammikuuta 2015.