231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
28.2.2019

TPS matkaa kohti Savoa

Loukkaantumisestaan toipunut Elias Karvonen yksi bussiin nousijoista.

40268621373_4baf10b028_o.jpg

Turun Palloseuran bussi starttasi torstaina Turun aikaa kahdelta kohti Savoa. Edessä siintää kahden pelin viikonloppu. Huomenna kiekkoa lyödään Mikkelissä ja lauantaina Kuopiossa. Tuplapelin viikonlopulta tarvitaan edelleen pisteitä sarjan kakkossijalla pysymiseksi.

Oulun Kärpät varmisti eilen runkosarjan voiton, mutta muuten Liigassa lähes kaikki on vielä mahdollista. TPS pitää edelleen tiukasti kiinni sarjan kakkossijasta, kun kolmantena oleva Tapparakin jäi eilen pisteittä Vaasassa. TPS on kerännyt yhteensä 98 pistettä 53 ottelustaan tällä kaudella. Tappara kolme pistettä vähemmän yhden ottelun enemmän pelanneena.

Tuplaviikonlopun vastustajat eivät käytännössä enää kamppaile mistään suuremmasta konkreettisesta menestyksestä, mutta TPS:n päänahka varmasti maistuu aina. Mikkelin Jukurit on sarjassa viimeistä edellisenä ja hiljalleen valmiina kuuden ottelun päässä häämöttävään kauden päätösreissuun, esimerkiksi Turun kauniissa saaristossa.

KalPan mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon selviämisestä alkavat niin ikään näyttää hyvin epätodennäköisiltä. Ero kymmenentenä olevaan Jyväskylän JYPiin on kasvanut jo 11 pisteeseen. KalPa jäi viime lauantaina nollille Turussa, kun Palloseura katkoi Rasmus Tirrosen ja Kaapo Kakon johdolla kuopiolaisten oljenkorsia kohti pudotuspelejä.

TPS:n kannalta viikonlopun ottelut eivät kuitenkaan ole millään tapaa merkityksettömiä. Nimenomaan näissä peleissä ja tähän aikaa vuodesta pistemenetyksiin ja ohipeleihin ei enää ole varaa. Kevään lähestyessä panokset kovenevat kierros kierrokselta ja taistelu asetelmista pudotuspeleihin käy kuumana.

TPS:ää kovaa takaa ajava Tappara pelaa huomenna JYPiä vastaan, jonka jälkeen tamperelaiset kohtaavat viikon sisään kaikki Liigan kolme peräpään joukkuetta; Jukurit, Ässät ja KooKoon. Lukuun ottamatta alkukauden 3–8- shokkitappiota Kouvolassa, Tappara ei ole menettänyt pistettäkään kyseisiä joukkueita vastaan.