051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
3.12.2019

TPS laittoi sarjakärjen ahtaalle

Oulun Kärpät iski ottelun lopussa ja vei pisteet mukanaan.

49164247893_e5db2ecc67_k.jpg

TPS-Kärpät 1–4 (1–0, 0–1, 0–3)

Turun Palloseuran kolmen ottelun viikko polkaistiin käyntiin tiistai-iltana, kun sarjakärki Oulun Kärpät saapui Gatorade Centeriin. Kamppailu oli joulukuun ensimmäinen ottelu ja samalla viikon ainoa kotiottelu. Molemmat joukkueet lähtivät iltaan kolmen pisteen voitto takataskussa edellisestä pelistä.

Ensimmäiseen erään oululaiset luistelivat kovalla sykkeellä, mutta Julius Pohjanoksan ja tiiviin TPS-puolustuksen takia vierasjoukkue ei onnistunut iskemään kiekkoa maaliin. Huippu maalintekopaikoilla ei kummassakaan päässä juhlittu, eikä kiekkoa kaivettu kuin kerran maaliverkosta ensimmäisessä erässä.

Ensimmäisen 20 minuuttisen ainokaisen iski TPS:n maalitykki Lauri Pajuniemi. Osuma tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Pajuniemen osumaan syöttöpisteet merkkauttivat Markus Nurmi, sekä Tony Sund. Nuoren hyökkääjän osuma oli erän ainokainen ja sen turvin TPS siirtyi pukusuojiin maalin johdossa.

Toinen erä oli hyvin ensimmäisen kaltainen. Tilastomerkintöjä kirjattiin harvakseltaan ja Julius Pohjanoksa jatkoi varmoja otteita TPS-maalilla. Erän alussa Aleksi Anttalaisen lavasta kiekko lennähti katsomoon ja vieraat pääsivät ylivoimalle. Kärppien kahden minuutin pyöritys ei näyttänyt tuottavan tulosta, mutta samalla sekunnilla, kun Anttalainen hyppäsi takaisin kaukaloon, löytyi kiekko maalista. Julius Junttilan osuman jälkeen ei erässä lisämaaleja nähty ja viimeiseen erään lähdettiin latautumaan tasatilanteessa 1–1.

Kolmannessa erässä TPS taisteli, kamppaili ja laittoi sarjakärkeä ahdinkoon ihan kuin kahdessa aiemmassakin erässä. Erän alkuun Palloseura selvitti alivoiman ja pitkään näytti siltä, että ratkaisua lähdetään hakemaan jatkoajalta. Lisäaikaa ei otteluun kuitenkaan tarvittu, sillä ajassa 57:49, Kärppien Jussi Jokinen siirsi pohjoisen pojat johtoon.

Osuman jälkeen TPS lähti kirimään maalin takaa-ajo asemaa kiinni, kun ottelua oli noin kaksi minuuttia jäljellä. Hyvin koko ottelun pelannut turkulaisryhmä ei onnistunut iskemään tarvittava tasoitusta sarjakärjen ja samalla Liigan vähiten maaleja päästäneen joukkueen verkkoon. Kärpät sen sijaan onnistui vielä kahdesti tyhjään maaliin ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1–4.

– Tottakai harmittaa, kun ei saatu pisteitä ja kaveri tekee voittomaalin vain muutamaa minuuttia ennen loppua. Viimeksi Oulussa hävittiin reilusti, mutta tänään olimme paljon parempia kuin silloin, summasi hyökkääjä Markus Nurmi ottelun päätyttyä.

– Otetaan tästä pelistä mukaan taistelutahtomme ja se sydän millä tänään pelattiin! Ei auta jäädä murehtimaan, vaan mennään seuraavaa peliä kohti, jatkoi Nurmi.

Palloseuran ottelut jatkuvat torstaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan.