191

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
26.10.2019

TPS kohtaa Saipan

Eemil Viro debytoi tänään TPS:n puolustuksessa!

artikkeli_tps_saipa.png

Turun Palloseuran viikko saadaan päätökseen tänään lauantaina, kun vieraaksi Gatorade Centeriin saapuu Lappeenrannan Saipa. Molemmille joukkueille kamppailu on viikon toinen.

TPS koki eilen 2–1-tappion Rauman Lukkoa vastaan tiukan taistelun jälkeen. Ratkaisu haettiin pitkän kaavan mukaan voittomaalikilpailusta. Tämän illan vierasjoukkue Saipa voitti Helsingin IFK:n keskiviikkona pelaamassaan kotiottelussa. Lappeenrantalaiset ovat voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan neljä.

Palloseuran perjantainen ottelu Raumalla oli erittäin tasainen. Kamppailu oli kauden kolmas Lukkoa vastaan, sillä lokakuun alussa joukkueet kohtasivat back-to-back-viikonlopun merkeissä. Eilinen ottelu oli kauden kohtaamisista tasaväkisin ja kotijoukkue merkkautti itselleen voiton vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Viime kaudella TPS ja Saipa kohtasivat neljä kertaa. Palloseura voitti kaikki kohtaamiset selvällä maalierolla 12–3. Illan kamppailuun lähdettäessä vierasjoukkue majailee sarjataulukon seitsemännellä sijalla kahdeksan pisteen päässä Palloseurasta.

Eemil Viro 

Tämä syksyisen kylmä lauantai voi tuntua aivan tavalliselta, mutta eräälle naantalilaiselle pojalle tämä päivä on yksi elämän suurimmista. Tämä lauantai merkitään kirjoihin päivänä, jolloin Palloseuran kokoonpanossa nähtiin ensimmäinen vuonna 2002 syntynyt pelaaja. Tänään nimittäin TPS:n Talent-toiminnan yksi kirkkaimmista tähdistä debytoi liigajoukkueessa.  

Vielä B-juniori ikäinen Eemil Viro tekee ensiesiintymisensä miesten joukkueen mukana. 17-vuotias puolustaja on tällä kaudella pelannut nuorten SM-Liigassa ja on yksi joukkueen varakapteeneista. Viro on esiintynyt myös ikäkausimaajoukkueissa.

Nuorta puolustajaa kuvaillaan rohkeaksi ja erittäin hyvin luistelevaksi pelaajaksi. Kentällä ja kentän ulkopuolella huokuu varmuus ja viisaus, nuoresta iästä huolimatta. Viro on saanut tunnustusta esimerkillisestä koulumenestyksestä jääkiekon ohella. Kyseisten asioiden pohjalta Virolle povataan pientä varausnumeroa ensi kesän NHL Draftissa.

– Tosi hyvällä mielellä kohti ensimmäistä liigapeliä! On tehty paljon hommia ja tämä on itselle palkka hyvin tehdystä työstä, hehkuttaa nuori puolustaja Eemil Viro aamujään jälkeen.

– Pyrin tuomaan TPS:n peliin energiaa ja kovaa luistelua! Pelataan mahdollisimman yksinkertaista ja sitä kautta saadaan luotua yritystä hyökkäyspäähän, tuumailee Viro ennen tulevaa Saipa-ottelua.

TPS:n sairastuvalla: Lauri Korpikoski, Topi Nättinen, Jani Forsström