191

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
2.11.2019

TPS kohtaa Ilveksen Pride-pelissä

Illan kamppailu on Marko Virtasen ensimmäinen kotiottelu TPS:n peräsimessä.

artikkeli_tps-ilves.png

Turun Palloseuran kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina Tampereen Ilvestä vastaan Gatorade Centerissä. Kamppailu on historian toinen Pride-teemainen ottelu. Viime vuoden lokakuussa TPS isännöi Lappeenrannan SaiPaa historian ensimmäisessä Pride-pelissä. Illan kamppailu on viimeinen ennen marraskuun maaottelutaukoa.

Perjantaiksi turkulaiset matkustivat Keski-Suomeen. Jyväskylän pimenevässä illassa Palloseura sai vastaansa JYPin. Viikon toiseen otteluun TPS joutui lähtemään niukka tappio takataskussa, sillä keskiviikkona Mikkelin Jukurit haki kaksi pistettä Turusta voittomaalikilpailun jälkeen. JYP-ottelu oli Kalle Kaskisen korvanneen Marko Virtasen ensimmäinen Palloseuran peräsimessä.

Hippoksen marraskuisesta illasta ei tapahtumia puuttunut. Ottelussa nähtiin yhteensä yhdeksän maalia ja näistä viisi syntyi jo ensimmäisessä erässä. TPS onnistui ensimmäisen 20-minuuttisen aikana kahdesti. Täysosumista vastasi kauden ensimmäisellään puolustaja Joe Piskula ja hyökkääjä Elias Karvonen. Toiseen erään Palloseura lähti maalin takaa-ajo asemasta.

Toisessa erässä JYP onnistui siirtämään kiekon kaksi kertaa Julius Pohjanoksan selän taakse. TPS ei toisessa erässä kiekkoa maaliin saanut ja kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen kolmen maalin johdossa. Viimeisen erän alussa ruotsalaishyökkääjä Anton Holm toi Palloseuran kahden maalin päähän, mutta erän aikana ei tarvittavia lisämaaleja nähty. Kotijoukkue onnistui vielä tyhjään maaliin ja loppulukemiksi merkittiin 6–3.

– Aika perus asioita ja pieniä palasia on katsottu, ettei koiteta liikoja heti alkuun. Vähän korjataan eilisiä virheitä ja tutkitaan tämän illan vastustajaa. Vielä tässä kuitenkin tutustutaan toisiimme, tuumaili kapteeni Petteri Wirtanen ennen uuden päävalmentajan ensimmäistä kotiottelua.

– Tänään pitää saada vielä kaikki lataus ja ei tarvitse ainakaan säästellä, summasi kokenut hyökkääjä vielä ennen illan Ilves-ottelua ja siirtymistä maajoukkuetauolle.

Illan Ilves-ottelu on kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. TPS otti koko kauden ensimmäisen voittonsa Ilvestä vastaan syyskuussa lukemin 2–4. Kamppailu oli runkosarjan toinen ottelu ja ensimmäinen vieraspeli. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kerran. Palloseura vei Salossa pelatun ottelun nimiinsä lukemin 3–2.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Pisteet jaettiin tasan 6–6 ja kumpikin joukkue voitti yhden pelin vieraissa ja yhden kotona. TPS voitti kaksi ensimmäistä kohtaamista ja tamperelaiset kaksi viimeisintä.

Ottelu on Pride-teemainen ja tapahtuman tarkoituksena on edistää suvaitsevaisuutta ja yhdenvertaisuutta suomalaisessa urheilukulttuurissa. Hallilla on nähtävillä Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnonkin saanut valokuvanäyttely Sukupuolena Ihminen ja aloituskiekon pudottaa Mokoma -yhtyeen kitaristit Tuomo Saikkonen ja Kuisma Aalto.