171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
27.12.2019

TPS kaatoi Salavat Ufan

Palloseuran taival Spengler Cupissa alkoi voitokkaasti!

0021518.jpg

TPS-Ufa 4–3 (1–1, 3–0, 0–2)

Turun Palloseuran urakka Sveitsissä alkoi perjantai-iltapäivänä KHL-seura Salavat Ufaa vastaan. Turkulaisten ensimmäinen ottelu Spengler Cupissa pelattiin HC Davosin kotihallissa Vaillant Arenalla. Puitteet olivat kunnossa ja tunnelma erinomainen.

TPS luisteli ensimmäiseen erään vahvalla otteella ja painoi heti pelin alusta kovaa painetta venäläisten päätyyn. Kova painostus tuotti tulosta ja Palloseura pääsi ylivoimalle noin viiden minuutin pelin jälkeen. Erikoistilannetta ei kauaa ehditty pelata, kun Oskari Lehtinen täräytti TPS:n johtoon tarkalla rannelaukauksella.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin vielä toinen maali, kun Salavat Ufa onnistui tasoittamaan ottelun kahdentoista pelatun minuutin jälkeen. Erän torjunnat kertovat hyvin ottelun painopisteestä. Venäläisten maalilla Vladimir Sokhatsky joutui venymään kiekon tielle 14 kertaa, kun toisessa päässä Rasmus Tirronen selvisi kuudella torjunnalla. Pukusuojiin siirryttiin tasatilanteessa 1–1.

Ottelun toinen 20 minuuttinen jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. TPS painoi päälle ja loi paikkoja Ufan maalille. Toisen erän ensimmäiset huipputekopaikat syntyivät erän ensimmäisellä ylivoimalla. Palloseura laukoi kiekon kaksi kertaa maalirautoihin, mutta verkkoon saakka ei kiekkoa saatu. Lauri Pajuniemen lyöntilaukauksen seurauksena maalikehikkoa joudutaan varmasti takomaan Davosissa uuteen uskoon ennen seuraavaa ottelua.

Toinen erä jatkui Palloseuran komennossa ja ottelun puolivälin tienoilla puolustaja Aleksi Anttalainen laukoi turkulaiset johtoon. Vain vajaat kaksi minuuttia Anttalaisen maalin jälkeen TPS-pakisto iski jälleen. Tony Sund sivalsi rystylaukauksen siniviivan tuntumasta ja kiekko leijaili vastustamattomasti Sokhatskyn selän taakse.

Toisen erän kolmas osuma ei syntynyt enää puolustajan lavasta. Maalista vastasi hyökkääjä Ilari Filppula, joka pääsi siirtämään kiekon verkkoon lähietäisyydeltä. Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty ja erätauolle siirryttiin lukemissa 4–1.

Kolmannessa erässä nähtiin kaksi rangaistusta ja kaksi maalia. Molemmat ylivoimat osuivat Palloseuralle, mutta maalit merkittiin Ufalle. TPS ei onnistunut ylivoimien aikana heiluttamaan maaliverkkoa ja venäläiset pääsivät iskemään kavennukset ottelun lopulla. Ufan kolmas maali tuli vain puoli minuuttia ennen kamppailun päätössummerin soittoa kuuden kenttäpelaajan voimin. Aika tiimalasissa kului loppuun ja TPS kuittasi ottelusta täyden pistepotin loppulukemin 4–3.

– Tänään oli kyllä hyvää ja raikasta pelaamista, eikä ollut sellaista mailasta puristamista havaittavissa. Tehtiin hyviä kiekollisia ratkaisuja ja pystyimme luomaan paljon maalipaikkoja! Kaiken kaikkiaan jäi hyvä fiilis ja tästä on kiva jatkaa turnausta eteenpäin, totesi päävalmentaja Marko Virtanen ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut Spengler Cupissa jatkuvat huomenna kello 16.10 Ambri-Piottaa vastaan.