karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
2.3.2019

TPS jäi nollille Niiralassa

”KalPa oli juuri tuon verran parempi.”

46467205284_8d4959677d_o.jpg

KalPa-TPS 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Turun Palloseuran matka Savon sydänmaille Kuopioon päättyi nollaukseen. Kotijoukkue KalPa venyi absoluuttisessa pakkovoittotilanteessa pakkovoittoon.

Avauserän perusteella TPS:n luistin oli ns. syönnillä Niiralan maaliskuisessa illassa, mutta silti turkulaiset eivät onnistuneet iskemään kiekkoa KalPan verkkoihin. Avauserässä oireillut tehottomuus paljastui loppujen lopuksi TPS:n illan valitettavaksi teemaksi.

Siinä missä TPS tuskaili tehottomuutensa kanssa, esitti mustavalkoisten nelosvitja Karvonen-Virtanen-Nurmi vierasjoukkueen osalta laadukasta pelaamista, erityisesti avauserässä. Riistämistä, repimistä, aktiivisuutta, kiekollista ja kiekotonta paineistamista, jolle on myös runkosarjan päätteeksi tarvetta.

Toisessakaan erässä ei nähty TPS-osumia. KalPa iski kuitenkin kertaalleen, vaikka totuuden nimissä maalipaikkoja oli iskeä useampikin osuma. TPS:n maalivahti Rasmus Tirronen nousikin kaikilla mittapuilla mitattuna turkulaisten parhaaksi pelaajaksi lauantai-iltana, toinen erä mukaan luettuna.

Päätöserässä TPS:n hyökkäyspelaamisen löytyi vielä yksi, kenties aikaisemmin kadoksissa ollut lisävaihde ja paineaallot KalPan maalille kasvoivat. Mutta sitä maalia, sitä ei tässäkään erässä nähty.

Sen sijaan KalPan Tommi Jokinen naulasi päätöserän loppuhetkillä kotijoukkueen 2–0-osuman ja ottelun voittajajoukkue oli lopullisesti selvillä.

– Vauhdikas ottelu, kuten etukäteen odotettiinkin. Ehkä se pelaaminen meni meidän osalta sellaiseksi hosumiseksi. KalPa oli juuri tuon verran parempi, summasi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

– Ei päästy parhaimpaan. Tänään jäi piippuun. Kyllä meidän pitää pystyä liikuttamaan kiekkoa parempiin ja pelaamaan viivat simppelimmin. Tässäkin pelissä otettiin myös liikaa jäähyjä, näki puolestaan TPS-hyökkääjä Petrus Palmu.

Tappio Kuopiossa tiesi TPS:n osalta sitä, että Tappara nousi voitollaan pisteen päähän turkulaisista. Toisena olevalla TPS:llä on jäljellä vielä viisi runkosarjan ottelua, joista seuraava pelataan ensi keskiviikkona Lauri Korpikosken odotetussa kotiinpaluussa Lukkoa vastaan.