281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
27.2.2019

TPS ja Pelicans keskiviikon kuumassa illassa

Turkulaiset hakevat seitsemättä peräkkäistä kotivoittoa.

27.2artikkeli.png

Turun Palloseura hakee seitsemättä perättäistä kotivoittoa tänään Lahden Pelicansin kustannuksella. TPS jatkaa taisteluaan sarjan kakkossijasta, eikä pistemenetyksiin ole varaa.

Pelicans on vastaavasti hävinnyt viimeiset kuusi vierasottelua ja jokainen piste on heillekin äärimmäisen tärkeä. Puolivälierien kotiedusta kamppailevat lahtelaiset ovat samaan aikaan pisteen päässä tippua ulos kuuden parhaan joukosta.

Joukkueiden kauden neljännestä kohtaamisesta ei siis panoksia puutu kummankaan osalta.

Kauden aiemmista kohtaamisista TPS on voittanut yhden. Edellinen ottelu joukkueiden välillä tammikuun lopulla päättyi Pelicansin 3–0 voittoon.

– Kyllä kaikki lähtee työmäärästä tänäkin iltana. Olemme esimerkiksi painottaneet laitureille, että luistimen pitää liikkua. Tässä ryhdytään kuitenkin pelaamaan isoista asioista ja kilpailu pelipaikosta kovenee. Luistinta liikkeelle, taklaa, revi ja raasta. Siinä alkaa olla jo paljon, linjaa TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

– Luotan, että meidän peruspeli kyllä löytyy. Kotipelissä työmäärän pitää olla kunnossa ja saadaan sitä kautta kotiyleisökin mukaan. Kyse on enemmänkin yksittäisen pelaajan latauksesta ja fokuksesta, jatkaa Kaskinen.

Pelicansin ottelut ovat olleet viime aikoina melkoista sirkusta suuntaan, jos toiseenkin. Lahden ylpeyden edellisissä yhdeksässä ottelussa on ladottu yhteensä 74 maalia varsinaisella peliajalla, siis 8,2 maalia ottelua kohden. 

Tällä hetkellä Turussa on valloillaan sen kokoluokan Kaapo Kakko-Show, ettei pysäyttäjää näytä löytyvän. Kakko on iskenyt tällä kaudella jo 18 maalia 37 otteluun ja viimeiseen viiteen otteluun tehot 6+2. Ykkösvitjassa Kakon rinnalla taiteilevat tänään Ilari Filppula ja Zach Budish. Kultakypärä Oula Palveen laidoille kakkoskenttään luistelevat Petrus Palmu ja Simon Suoranta.

Lauantaina kauden kolmannen nollapelinsä upeasti torjunut Rasmus Tirronen jatkaa Palloseuran maalilla. Sairastuvalta kantautui puolestaan ikäviä uutisia, kun Joe Piskulan KalPaa vastaan saama tälli pitää hänet poissa kaukalosta noin kaksi kuukautta.