031

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
29.12.2019

TPS isäntäjoukkue Davosin kimppuun

Turun Palloseura luistelee sunnuntaina Spengler Cupin puolivälierään.

artikkeli_29.12.jpg

Turun Palloseura pelaa sunnuntai iltapäivänä kello 16.10 Suomen aikaa Spengler Cupin puolivälierissä isäntäjoukkue HC Davosia vastaan. Ottelu on molemmille joukkueille turnauksen kolmas. Palloseura on saalistanut kahdesta aikaisemmasta ottelusta yhden voiton, kun sveitsiläiset ovat hävinneet molemmat ottelunsa, tehden vain kaksi maalia ja päästettyjen maalien sarake näyttää yhdeksää.

Edellisessä ottelussa lauantaina Vaillant Arenan kirkkaissa valoissa TPS kohtasi sveitsiläisen HC Ambri Piottan. Ensimmäisen erän kiistattomasta hallinnasta ja hyvistä maalipaikoista huolimatta Palloseura jäi ottelussa nollille ja loppulukemat kirjattiin Ambri-Piottan hyväksi 3–0. Kamppailun suurena sankarina toimi sveitsiläisten maalivahti Ludovic Waeber.

HC Davos pelasi myöhään lauantai-iltana Kanadan maajoukkuetta vastaan. Kotiyleisön tuesta huolimatta kanadalaiset pyyhkäisivät Davosin yli ja löivät taululle tylyt lukemat 5–1. Kanada-ottelusta kokoonpanon ulkopuolella oli turnauksen ensimmäisessä ottelussa maalin tehnyt Harri Pesonen. Suomalaisille toinen tuttu nimi sveitsiläisjoukkueessa on puolustaja Otso Rantakari, joka on nähty pelaavassa kokoonpanossa turnauksen molemmissa otteluissa.

Kahden tappiollisen ottelun jälkeen Davos jäi omassa lohkossaan viimeiseksi. Davosin lohkosta suoran välieräpaikan nappasi Kanada ja TPS:n lohkon voitti Ambri-Piotta, joka kohtaa välierissä tämän päivän toisen puolivälieräottelun voittajan.

– Ottelu on varmasti samantyyppinen kuin Ambri-Piottaa vastaan. Davosilla on kotiyleisön tuki takana ja he ovat erittäin luisteluvoimainen joukkue. He ovat pari peliä nyt hävinneet, niin uskon että näyttöhaluja riittää. Turnaus on heille kuitenkin yksi kauden tärkeimmistä tapahtumista, tuumaili valmentaja Kimmo Rintanen ennen iltapäivän ottelua.

– Meidän pitää parantaa tietenkin maalintekotehokkuutta. Olemme pystyneet luomaan paljon tekopaikkoja ja meillä on ollut hyvää raikkautta pelaamisessa. Enää vain vähän lisää terävyyttä, niin saamme paikoista maalit, jatkoi valmentaja Kimmo Rintanen.