karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
15.2.2019

TPS hiljensi Tapparan ja Tampereen

Aleksi Salonen mustavalkoisena ratkaisijana Hakametsässä.

30899202828_e6e95decb5_o.jpg

Tappara–TPS 2–3 (2–0, 0–1, 0–2)

”TPS! TPS!” -huudot raikasivat jo tyhjenneessä Hakametsän jäähallissa perjantai-illan päätteeksi. Eikä suotta, olihan Turun Palloseura juuri raapinut Tampereen Tapparalta kaikki mahdolliset sarjapisteet mukaansa Turkuun.

Ottelun alussa Hakametsässä kaikui tosin vain pahvisten läpsyttimien ääni. Tämä siitä syystä, että Tappara siirtyi ottelussa reilussa kuudessa minuutissa 2–0-johtoon.

Turkulaiset vieraat olivat avauserän osalta kuin pesukoneen linkousohjelman loppuminuuteilla; kylmässä kyydissä, vapauttavaa loppua odottaen. TPS:n onneksi koituikin avauserän osalta summerin pärähdys.

– Alku oli meille haastava. Siinä meni pari harmillista maalia omiin. Käytännössä katsoen lusittiin se ensimmäinen erä vaan loppuun ja lähdettiin rakentamaan uutta alkua, kertoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen ottelun jälkeen.

Toisessa erässä Ilkka Heikkisen ”rannikkotykki” lauloi kiekolle tuntinopeuden, jolle Tapparan maalivahti Christian Heljanko ei voinut kuin antaa ihailevan katseensa. Peli tilanteeseen 2–1, Oula Palveen ja Petrus Palmun syötöistä.

TPS:n miehekkyys ja luonteen lujuus näyttivät kasvavaa suhdannetta toisen erän edetessä. Palkintoja seurasi kuitenkin vasta kolmannessa erässä.

Päätöserää oli puristeltu reilun neljän minuutin kohdalle, kun Kaapo Kakko leimasi pelin tasoihin. Ylivoimamaaliin esityöt tekivät Heikkinen ja Palve.

Ja kun työ tekijäänsä kiittää, niin ratkaisija astuu aina esiin. TPS:n voittomaalin tekijäksi nousi kulttipelaajan maineeseen kovaa vauhtia nousemassa oleva Aleksi Salonen. Salosen osumaan urosmehiläisen esityön teki Kakko.

– Luonne, taistelu ja usko nousivat tämän voiton taustalle. Kaikki tietävät Tapparan iskukyvyn ja sen, että pelaamme tässä koko ajan samoista sijoista runkosarjan loppumetreillä, jatkoi Kaskinen.

– Kyllä tämä oli kamppailun tulos, josta pitää kiittää koko joukkuetta. Hieno voitto, isot pisteet.

TPS:n Liiga-viikko päättyy huomenna Raumalla Lukkoa vastaan.