011

karuselli_kausikortti21-22.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_jaaexpot.jpegkaruselli_hunajacast[909].jpgkaruselli_kumppani.jpeg
8.1.2020

TPS haki täyden pistepotin Lappeenrannasta

Hyökkääjä Hannu Kuru teki ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa.

48905461382_9cd95af76d_k.jpg

SaiPa-TPS 0–3 (0–1, 0–2, 0–3)

Turun Palloseuran viikko iskettiin käyntiin keskiviikkoiltana Lappeenrannan kisapuistossa. Ottelu SaiPaa vastaan oli kokonaisuudessaan kauden kolmas keskinäinen kamppailu. TPS voitti viimeisimmän kohtaamisen, joka pelattiin joulukuun 7. päivä Lappeenrannassa.

Kotijoukkue luisteli otteluun ilman kultakypärä Tomas Zaborskya, joka oli sivussa saamansa pelikiellon takia. Palloseuran kokoonpanosta puuttuivat loukkaantumisten takia sivussa olevat Teemu Väyrynen ja viimeksi SaiPaa vastaan ottelun ratkaisumaalin tehnyt puolustaja Tony Sund.

Palloseura luisteli otteluun vahvasti heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Neljän pelatun minuutin jälkeen kotijoukkue oli pakotettu rikkomaan ja turkulaiset pääsivät pyörittämään vaarallista ylivoimaa. Kiekkoa ei ehditty ylivoiman aikana kuitenkaan liikuttelemaan, kuin reilu minuutti, sillä Markus Nurmen rangaistus pantiin käytäntöön.

Ossi Ikosen saama rangaistus umpeutui ja SaiPa pääsi hetkeksi jauhamaan ylivoimaa. Markus Nurmen istuessa rangaistusaitiossa kuulutettiin Lappeenrannan kisapuiston jäähallissa kamppailun ensimmäistä maalia. SaiPan ylivoimasta huolimatta Palloseuralla oli aihetta juhlaan. Joel Janatuinen sivalsi tarkalla rannelaukauksella turkulaiset johtoon alivoimalla.

Kamppailu eteni Janatuisen maalin jälkeen Palloseuran komennossa, eikä kotijoukkue pystynyt luomaan vaarallisia tilanteista Rasmus Tirrosen vartioiman maalin lähelle. Ottelun ensimmäisessä erässä ei lisämaaleja nähty ja erätauolle siirryttiin lukemissa 0–1.

Toinen erä jatkui niin ikään turkulaisten komennossa ja lisämaaleja nähtiin ottelun ylitettyä puoliväli. Ajassa 32.31 Petteri Wirtanen ohitti SaiPa-maalilla torjuneen Karolus Kaarlehdon ja vei Palloseuran jo kahden maalin karkumatkalle.

Wirtasen osuman jälkeen tapahtui klassinen maalin jälkeinen vaihto, mutta uudelleen kotijoukkueen päähän. Pelikello ehti edetä vain noin kymmenen sekuntia, kun Hannu Kuru laukoi kauden ensimmäisellään kiekon jo kolmannen kerran Kaarlehdon selän taakse.    

Hannu Kurun maalin jälkeen SaiPa-luotsi Tero Lehterä vaihtoi maalivahtia. Ennen pukusuojiin siirtymistä maalinsuulle luistellut Niclas Westerholm ei kuitenkaan joutunut venymään kertaakaan kiekon tielle. Toisessa erässä Rasmus Tirroselle kirjattiin kaksi torjuntaa.

Kolmannessa erässä ainoa merkille pantava tilanne oli Topi Nättiselle tuomittu rangaistuslaukaus. Vanhassa kotihallissaan Nättinen ei onnistunut ohittamaan Westerholmia, mutta ei onnistunut SaiPakaan maalinteossa. Täydet kolme pistettä lähti Lappeenrannasta turkuun lopulta lukemin 0–3. Nollapeli oli Rasmus Tirrosen kauden kolmas!

– Tänään pystyimme puolustamaan hyvin ja tiiviisti! Lukko-ottelussa tuli aivan liikaa ylivoimahyökkäyksiä, mutta tänään pystyimme kitkemään ne pois. Pitää vain jatkaa hyvää kiekollista pelaamista ja olla tarkkana vastahyökkäyksien kanssa, niin pystymme perjantaina haastamaan Kärpät, summasi kauden ensimmäisen täysosuman tehnyt Hannu Kuru ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat perjantaina Gatorade Centerissä, kun sarjakärki Oulun Kärpät saapuu vieraaksi.

Liput TPS-Kärpät -otteluun TÄÄLTÄ!