karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
8.8.2019

TPS aloitti Gatorade Centerissä kotivoitolla

Ruotsalaispuolustaja Filip Windlert jatkoajan mustavalkoinen sankari.

20190808_lukko-1.jpg

TPS–Lukko 2–1 ja (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)

Alkaneen kauden ensimmäistä kotiottelua saapui seuraamaan ilahduttavan runsaslukuinen ja innokas, yli 4000-päinen kotiyleisö. Pitsiturnaus jätti molemmille joukkueille siinä määrin tuntemuksia hampaankoloon, että Turun pimenevässä illassa nähtiin todelllinen tahtojen taisto.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen tilastomerkinnän kirjautti raumalaisjoukkueen Justin Danforth, jonka maila nousi TPS:n Viitasalon päähän sellaisella voimalla, että tämän kypärä lennähti iskusta korkeuksiin. Tilanteesta seurasi suihkukomennus ja viiden minuutin ylivoima mustavalkoisille. Ylivoima ei tuottanut paikoista huolimatta tulosta ja peli säilyi maalittomassa tasatilanteessa.

Myöhemmin erässä myös kotijoukkueen alivoimaa koeteltiin, kun jäähypenkkiä jouduttiin kuluttamaan kahden kaksiminuuttisen verran. Alivoimapeli oli kunnossa, ja toiseen erään lähdettiin kiikarilukemissa.

Maalihanat aukesivat toisessa erässä, mutta vain vierasjoukkueella. Lukon Liedes iski tarkalla laukauksella tolpan kautta sinipaidat 0–1-johtoon. Kotiyleisön kannustuksen avustuksella haettiin vimmatusti loppuerä tasoitusta, mutta se antoi vielä odottaa itseään.

Kolmanteen erään lähdettiin taistelemaan toden teolla voitosta. Kesäterä oli edettäessä kolmanteen erään muisto vain, eikä aikaakaan, kun turkulaisyleisö sytytettiin ilmiliekkeihin. Numerolla 58 operoiva SaiPasta try-out-jaksolle saapunut kaupungin oma poika Oskari Lehtinen siirsi kumilaatan Kurun erinomaisesta esityöstä varmasti ohi Oskari Setäsen.

Jäljelle jääneeseen varttiin mahtui vielä kotijoukkueen alivoima, kun Filip Windlert komennettiin toistamiseen ottelussa jäähylle, mutta alivoima selvitettiin jälleen kunnialla. Harjoitusta saatin koko rahalla, sillä tasatilanteessa 1–1 siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaika vanheni hieman yli kolme minuuttia, kunnes Gatorade Centerissä päästiin todistamaan sitä, mitä on koko kesä odotettu läpi Varsinais-Suomen – voittomaalia. Windlertin kolmanneksi tilastomerkinnäkseen kirjauttaman maalin myötä voidaan todeta illan tavoitteen tulleen täytetyksi.

TPS jatkaa harjoituskautta ensi viikolla vieraskiertueella Vaasan Sportia ja Oulun Kärppiä vastaan.