261

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
27.3.2019

Toivo, usko ja TPS

Turkulaiset taipuivat Hämeenlinnassa. Jatkossa vain voitot riittävät.

46554059435_b2b7979d9a_k.jpg

Turun Palloseuran kova taistelu ei riittänyt tasoittamaan neljännesfinaalisarjaa Hämeenlinnan illassa. Pienten marginaalien ottelu päättyi lopulta HPK:n 2-1-voittoon.

Ottelu alkoi totuttuun tapaan vauhdikkaalla jääkiekolla ja ensimmäisessä erässä HPK heilutti tahtipuikkoa. Kärsivällisesti aloittanut TPS pystyi ajoittain painamaan peliä HPK-päätyyn, mutta kunnon maalipaikoille ei kuitenkaan päästy. HPK pystyi ensimmäisessä erässä luomaan muutaman hyvän laukaisupaikan laatutonteilta ja ottelun avausmaali nähtiin jälleen hämeenlinnalaisten toimesta.

Ajassa 15.13 HPK-puolustaja Arto Laatikainen toimitti kiekon Henrik Haukelandin vartioimalle maalille ja lopulta Jonne Virtasen kyljen kautta juuri ja juuri maaliviivan yli. 1-0 kotijoukkueelle.

Toinen erä alkoi vahvasti ja TPS pääsi jälleen paremmin mukaan peliin. Erän alun kova paine tyrehtyi Santeri Lukan maalivahdin estämisjäähyyn, mutta HPK ei saanut kiekkoa kuitenkaan ylärimaa lähemmäs.

Hyökkäyspään jäähyt menivät pian tasan ja TPS pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimaisena. Kaskisen valmennusryhmä otti aikalisän kesken ylivoiman ja apuvalmentaja Kimmo Rintasen antamat ohjeet purivat välittömästi. HPK:n neliön keskelle auennut tila käytettiin armotta hyödyksi, kun Oula Palve jakoi kiekon Kaapo Kakolle, joka otti pari askelta sisään ja tykitti kiekon Emil Larmin puikosta sisään ajassa 31.44. 1–1-tasoitukseen toiseksi syöttäjäksi merkittiin Ilkka Heikkinen.

Maalin jälkeen HPK sai täydellisen otteen pelistä, mutta TPS:n kova taistelu Henrik Haukelandin johdolla piti lukemat erätaukoon asti tasoissa.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue pääsi yrittämään kertaalleen ylivoimalla, mutta onnistumisia ei nähty. Aleksi Salonen sai 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ajassa 47.21, mutta TPS taisteli alivoiman sinnikkäästi.

Lopullinen ratkaisu nähtiin neljä minuuttia ennen päätössummeria, kun HPK onnistui jälleen huitomaan kiekon maaliin TPS-pelaajan kautta. Niklas Friman löi kiekon maalin takaa onnekkaasti Lucas Ekeståhl Jonssonin suojien kautta verkkoon.

TPS haki vielä sinnikkäästi tasoitusta ilman maalivahtia, mutta 2–1-lukemat pitivät loppuun saakka.

Loistavan ottelun pelannut Henrik Haukeland kiitteli loppulukemista huolimatta omiensa pelillistä ilmettä.

– Pelasimme ihan hyvin suurimman osan ajasta ja ansaitsimme tänään enemmän kuin mitä saimme, Haukeland pohti ottelun jälkeen.

– Seuraava peli pelataan kotona ja meillä on kotiyleisö meidän takanamme ja me laitamme HPK:n maksamaan. Emme ole huolisamme ja lupaan, että tulemme takaisin tähän sarjaan. Me murskaamme heidät perjantaina, lauantaina ja maanantaina.

HPK johtaa ottelusarjaa nyt 3–1 ja TPS on ensimmäistä kertaa selkä seinää vasten perjantaina Turussa. 

TPS-HPK käynnistyy perjantaina klo 18.30! Ovet Gatorade Centeriin aukeavat poikkeuksellisesti jo klo 17.