281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
2.11.2019

Tehokas Ilves vei pisteet

Lauantai-illan Ilves-ottelu ei tuonut kauan kaivattua kotivoittoa.

49001778128_8f3e3ddb2e_k.jpg

TPS-Ilves 1–6 (1–2, 0–3, 0–1)

Turun Palloseuran kolmen ottelun viikko saatiin päätökseen lauantai-iltana Turussa, kun Pride-teemaisessa ottelussa vastaan asettui Tampereen Ilves. Kamppailu oli Marko Virtasen ensimmäinen kotiottelu TPS:n peräsimessä ja samalla viimeinen taisto ennen maaottelutauolle siirtymistä.

Palloseura lähti murtamaan piinaavaa kirousta ja metsästämään kauden ensimmäistä kotivoittoa. Lähtökohdat otteluun eivät olleet helpoimmat mahdolliset, sillä Ilves majaili kuntopuntarin kärkipäässä. Kuudesta viimeisestä ottelusta tamperelaiset olivat hävinneet vain yhden ja senkin voittomaalikilpailun jälkeen Lukkoa vastaan.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta vahvasti, kun ensimmäisen erän ensimmäinen minuutti tarjosi kotijoukkueelle ylivoiman. Vieraiden Robert Leino passitettiin korkeasta mailasta rangaistusaitioon ja Palloseura pääsi pyörittämään ylivoimaa. Erikoistilanne ei kuitenkaan tuottanut maalia ja ottelun kulku tasoittui.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pääsivät kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimaa. Vieraiden vaarallisuus erikoistilannepelaamisessa näkyi heti. Ylivoima aikaa ei Ilves tuhlannut ja venytti verkkoa kaksi kertaa ensimmäisessä erässä, kun kotijoukkue ei onnistunut laittamaan kiekkoa maalipuiden väliin miesylivoiman turvin. Markus Nurmi toi TPS:n maalin päähän kahdeksan sekuntia ennen summerin soittoa ja erätauolle siirryttiin vieraiden 1–2-johdossa.

Toinen erä ei alkanut Palloseuran odottamalla tavalla. Vieraiden Eemeli Suomi onnistui maalinteossa vain 25 sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäisen erän tavoin kotijoukkue pääsi kuitenkin erän avausminuutin aikana ylivoimalle maalin jälkeen, mutta erikoistilanne ei tuottanut tulosta.

Toisessa erässä tamperelaiset iskivät vielä kahdesti kiekon maaliin, joista toinen osuma syntyi rangaistuslaukauksesta. Rangaistuslaukaukseen johtaneessa tilanteessa maalivahti Rasmus Tirronen loukkasi itseään ja joutui jättämään kaukalon. Tirrosen tilalle tolppien väliin luisteli Julius Pohjanoksa.

Kolmannessa erässä nähtiin yksi maali. Samuli Vainionpää niittasi loppulukemiksi 1–6, kun ottelua oli viisi minuuttia jäljellä. Palloseuran ottelut jatkuvat maaottelutauon jälkeen lauantaina 15. marraskuuta Kuopiossa, kun Kalpa isännöi turkulaisia.

– Jos me kuusi maalia päästetään ja vain yksi tehdään, niin ei sillä paljoa pisteitä voi saada, tiivisti hyökkääjä Hannu Kuru ottelun päätyttyä.

– Tästä lähdetään taistelemaan joukkueena eteenpäin! Tyhjennetään pääkoppa ja aloitetaan alusta, summasi hyökkääjä vielä ennen maaottelutauolle siirtymistä.