281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
18.12.2019

Täydet kolme pistettä Mikkelistä

Kultakypärä Lauri Pajuniemi vietti Mikkelissä neljän tehopisteen iltaa!

1DX_4204.jpg

Jukurit-TPS 4–5 (0–1, 1–2, 3–2)

Turun Palloseuran tämän vuoden viimeinen runkosarjan vieraspeli pelattiin keskiviikkona Mikkelissä. Jukurit isännöi turkulaisia toistamiseen tämän kauden aikana. Illan ottelu oli kauden kolmas keskinäinen kamppailu, sillä mikkeliläiset vierailivat lokakuun 30. päivä Gatorade Centerissä. Molemmat edelliset kohtaamiset menivät Jukureille yhden maalin erolla.

Kamppailun ensimmäisessä erässä ei ottelupöytäkirjaa kulutettu, kuin yhden tilastomerkinnän verran. Rangaistuksia ei nähty erässä laisinkaan. Ainoana tilastoihin pääsi TPS:n johtomaali ajassa 15.25, kun Markus Nurmi pääsi siirtämään kiekon Jukuri-maaliin Juuso Pärssisen upeasta syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Palloseuran 0–1-johdossa.

Toisen erän alussa kotijoukkue ilmoittautui mukaan taisteluun. Lokakuun lopussa Turussa pelatun ottelun sankariksi noussut Vadim Pereskokov sai tökättyä kiekon Rasmus Tirrosen selän taakse ja toi kotijoukkueen tasoihin.

Toisessa erässä jäähyaition ovi kävi kahdesti ja molemmilla kerroilla vierasjoukkueen eduksi. TPS pääsi pyörittämään vaarallista ylivoimaa ja hyväksi havaittua kaavaa lähdettiin toistamaan. Ilari Filppula syöttää Lauri Pajuniemelle, joka laukoo kiekon maaliin. Yksinkertainen kuvio näki jälleen päivänvalon ja nuori kultakypärä vei vieraat uudelleen johtoon.

Toinen erä oli kulumassa loppuun ja joukkueet alkoivat siirtämään katseita jo kolmanteen erään, kunnes ruotsalaishyökkääjä Anton Holm sivalsi Palloseuran jo kahden maalin karkumatkalle. Osuma syntyi, kun erää oli jäljellä vain seitsemän sekuntia. Lisämaaleja ei erässä nähty ja pukusuojiin siirryttiin lukemissa 1–3.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain viisi minuuttia, kunnes punalamppu hohkasi jälleen Rajaniemen maalin takana. TPS:n ylivoima petasi paikan ja Lauri Pajuniemi vei vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle. Tuttuun tapaan Henrik Larsson ja Ilari Filppula merkittiin osuman syöttäjiksi.

Viimeisen erän puolivälin tienoilla kotijoukkue Jukurit pääsi iskemään niin ikään ylivoimalla. Mikkeliläiset lähtivät osuman jälkeen kuromaan kahden maalin karkumatkaa kiinni, mutta TPS-maalilla Rasmus Tirronen pysäytti kotijoukkueen lähentelyt.

Kolme minuuttia ennen ottelun loppua, keskiviikkoillan kiistattomaksi tähdeksi sinetöityi Lauri Pajuniemi. Nuori maalitykki viimeisteli kolmannen täysosumansa Juuso Pärssisen syötöstä ja samalla kirjautti illan neljännen tehopisteensä. Hattutemppu oli hyökkääjän liigauran ensimmäinen.

Viimeisen erän loppuhetkillä kotijoukkue pääsi iskemään vielä kaksi kavennusosumaa. Tasoitusta Jukurit eivät pystyneet virittelemään ja kolme pistettä lähti Turkuun lukemin 4–5.

– Totta kai hattutemppu tuntuu hyvältä, mutta ennen kaikkea tärkeät kolme pistettä koko joukkueelle. Peli oli aika vaikea, mutta onneksi saimme tärkeät maalit ylivoimilla ja pystyimme taistelemaan voiton, summasi neljän tehopisteen iltaa viettänyt Lauri Pajuniemi ottelun päätyttyä.     

TPS:n vuoden viimeinen runkosarjan ottelu pelataan perjantaina Gatorade Centerissä, kun vieraaksi saapuu Helsingin IFK!