231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
30.1.2020

”Tavoitteena on menestyä joukkueena”

17-vuotias Eetu Liukas valittiin Pikkuleijonien viiden maan turnaukseen!

49439619718_eeb888cc6d_k.jpg

Turun Palloseuran A-junioreissa kovaa jälkeä tekevä Eetu Liukas valittiin edustamaan Suomea alle 18-vuotiaiden viiden maan turnaukseen, joka pelataan helmikuun 5.–9. päivä Tshekissä. Nuoren hyökkääjän lisäksi liigassakin debytoinut Eemil Viro nähdään Liukkaan seurana leijonapaidassa.

Ensi vuoden kesällä varattava pelaaja lähtee tulevaan viiden maan turnaukseen odottavaisin mielin. Vuonna 2002 syntynyt hyökkääjä on ollut mukana Suomen ikäkausimaajoukkueissa ja nauttii pelaamisesta sinivalkoisissa väreissä.

– Hyvillä mietteillä lähden turnaukseen! Aina on kunnia edustaa omaa maataan ja minulla on erittäin innostunut fiilis päästä pelaamaan taas leijonapaidassa. Maaottelut ovat kuitenkin aina vähän erilaisempia ja hienoja kokemuksia, tuumaili Eetu Liukas ennen helmikuussa alkavaa turnausta.

TPS:n A-juniorit pelaavat Nuorten SM-liigan ylemmässä jatkosarjassa ja metsästävät suoraa puolivälieräpaikkaa. Jatkosarjan kuusi parasta joukkuetta pääsevät suoraan puolivälieriin. TPS on kahden pisteen päässä kuudennella sijalla olevasta Lahden Pelicansista.

Liukkaan edesottamukset ovat olleet vakuuttavia, ja maajoukkuekutsu kertoo vahvan hyökkääjän tämän kauden onnistumisista.

– Luistelu on kehittynyt ja sellainen kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt eteenpäin. Tasapuolisesti pitää kuitenkin pystyä kehittämään vielä kaikkia osa-alueita. Mitään suurempaa yksittäistä heikkoutta ei silti tule mieleen, tuumaili 17-vuotias hyökkääjä.

Liukas lähtee Tshekkeihin pelaamaan vahvuuksillaan ja tavoitteet ovat selkeät. Menestyminen joukkueen kanssa ja henkilökohtaiset onnistumiset ovat tärkeitä tulevaisuuden kannalta.

– Tietenkin tavoitteena on menestyä joukkueena ja voittaa pelejä! Henkilökohtaisesti pyrin vakiinnuttamaan oman paikkani joukkueessa. Ensi kauden selkeä ykköstavoite on pystyä pelaamaan miesten pelejä Liigassa!