karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
11.3.2019

Tästä Liiga-viikosta ei panosta puutu!

TPS voi varmistaa kotiedun pudotuspeleihin huomenna Vaasassa.

39804828623_d4e9e20fb4_o.jpg

Runkosarjan viimeinen viikko pyörähti käyntiin ja Turun Palloseuralla on jäljellä vielä kaksi ottelua 60 taiston pakettia. Tiistaina vieraissa vastaan asettuu Vaasan Sport, joka taistelee edelleen kynsin ja hampain viimeisestä paikasta Playoffs-junassa. Vaasalaiset ovat kahden pisteen päässä Jyväskylän JYPistä ja kymmenennestä sijasta – yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Torstaina Turkuun tulee vieraaksi Lappeenrannan SaiPa, joka pelaa varmuudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, ns. Villi kortti -kierroksella. Panoksena "Idän ihmeellä" runkosarjan viimeisellä viikolla on kotietu kyseisiin peleihin. SaiPa on tällä hetkellä tasapisteissä Ilveksen kanssa sijalla 9. 

Turun Palloseuran heikot otteet viime aikoina ovat ajaneet joukkueen siihen tilanteeseen, että runkosarjan viimeinen viikko ja viimeiset minuutit tarjoavat jännitystä aivan loppuun saakka. Suora paikka puolivälieriin ja viiden parhaan joukkoon on varma, mutta saavutettavaa ja myös menetettävää piisannee torstai-iltaan saakka.

TPS:llä on mahdollisuus nousta vielä sarjakakkoseksi voittamalla viikon molemmat ottelunsa. Tämä kuitenkin vaatii sitä, että Tappara ei saisi enää pistettäkään kahdesta viimeisestä ottelustaan. Tappara kohtaa tiistaina Helsingin IFK:n Tampereella ja HPK:n torstaina Hämeenlinnassa. HPK:lla on JYPin ohella ainoana joukkueena jäljellä vain yksi ottelu runkosarjassa, joten mitään Tappara ei tule varmasti ilmaiseksi saamaan.

HPK taistelee paikastaan suoraan puolivälieriin ja tulee pelaamaan kuluneen kauden tärkeimmän ottelunsa torstaina kotiyleisön edessä.

Pelicans sekoittaa vielä tietysti soppaa tämän kaiken keskellä. Vahvaa kevätkautta pelaavat lahtelaiset kohtaavat tiistaina Oulussa Kärpät ja torstaina kotonaan Sportin. Vastustajat eivät ole heilläkään sieltä helpoimmasta päästä. Kärpät rikkoi viikonloppuna Liigan piste-ennätyksen, kun Sport taas omaa mahdollisuuden nousta JYPin ohi Playoffseihin. Pelicans on tällä hetkellä pisteen edellä Palloseuraa Liigan kolmannella sijalla.

TPS voi vielä myös menettää kotietunsa puolivälieriin. Se vaatisi, että TPS ei saisi pistettäkään jäljellä olevista otteluista ja, että IFK saalistaisi täydet kuusi pistettä viimeiseltä viikolta. Vastassa IFK:lla on siis tiistaina Tappara ja torstaina sarjajumbo Porin Ässät.

Yksikin piste varmistaa TPS:lle kotiedun puolivälieriin, mutta mitään ilmaista ei tällä viikolla ole jaossa. Edessä siintää suurien mahdollisuuksien päivät.