281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
8.11.2019

"Tämä on todella mielenkiintoista hommaa"

Liigauransa päättänyt hyökkääjä Tomi Kallio toimii TPS:n pelaajakoordinaattorina.

Tomi Kallio.jpg

Tomi Kallio pelasi ensimmäiset ottelunsa SM-liigassa jo kaudella 1995–96, kun hän debytoi Turun Palloseurassa. Yhteensä otteluita Suomen korkeimmalla sarjatasolla kertyi 383. NHL:ssä hyökkääjä pelasi 140 kamppailua. Palloseuran riveissä Kallio voitti kaksi Suomen mestaruutta ja lopetti uransa keväällä 2018. 41-vuotiaana uransa lopettanut hyökkääjä kuitenkin jatkaa elämäänsä suuren intohimonsa parissa. Kallio toimii tällä hetkellä TPS:n pelaajakoordinaattorina, eikä enää haikaile takaisin pelikentille.

– Jo ennen lopettamista oli vahva mielikuva, että pyrin jatkamaan kiekon parissa! Pelaajatarkkailu oli kiinnostanut jo pitkään. TPS tarjosi kyseistä roolia ja lähdin tosi mielelläni mukaan! Ei siitä mennyt kuin muutama kuukasi, niin San Jose Sharks tarjosi samaa hommaa ja lähdin myös siihen mukaan, kertoo Tomi Kallio.

Kallion mukaan pelaajatarkkailussa on hyötyä hänen kontakteistaan ja tietotaidostaan. Pitkän peliuran ansiosta turkulaiselle hyökkääjälle on kertynyt runsaasti suhteita ympäri jääkiekkomaailmaa; pelaajia, valmentajia, agentteja ja johtohenkilöitä.

– Tämä on todella mielenkiintoista hommaa! Yritän nähdä paljon pelejä eri liigoista paikan päällä ja joskus sitten videoiltakin. Pyrin luomaan käsityksiä siitä, ketkä pelaajat olisivat hyviä tänne, jatkaa Kallio.

Alkukausi on ollut Palloseuralle vaikea. Pisteet ovat olleet tiukassa ja joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon 14. sijalla.

– Ei olla siellä missä haluttaisiin olla. Nyt kun ollaan väärässä päässä, niin käydään läpi omaa rosteria ja katsotaan, olisiko jotain mahdollisia auttajia. Koko ajan on verkot vesillä, toteaa Kallio.

TPS:n pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen perjantaina 15. marraskuuta Kuopiossa Kalpaa vastaan. Uusi päävalmentaja Marko Virtanen on tauon aikana ajanut omia näkemyksiään sisään ja Kallio odottaa luottavaisin mielin pelien jatkumista.

– Aina kun valmentaja vaihtuu, tulee uusia ideoita ja uutta energiaa. Uskon että joukkue pystyy käyttämään sen hyväkseen ja Marko Virtasen uudet jutut rupeaa itumaan pelaajien päähän. Innolla odotan tulevia kamppailuita, tuumailee kokenut hyökkääjä.

Turun Palloseuran ero kymmenentenä olevaan Porin Ässiin on tasan kymmenen pistettä.

– Selkeä tavoite on se, että pudotuspeleihin mennään. Kymmenes sija on minimitavoite, summaa Kallio.