061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
20.2.2021

Takaisin voittojen tielle

Karri Rämö päästi vain yhden maalin ensimmäisessä ottelussaan Palloseuran paidassa.

20210220Ässät-Tps-0664.jpg

Ässät-TPS 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)

Turun Palloseura kohtasi viikon neljännessä ja samalla viimeisessä kamppailussa Porin Ässät. Patapaidat isännöivät turkulaisia toistamiseen kuluvan kauden aikana, sillä joukkueet kohtasivat Isomäki Areenalla kauden ensimmäisessä ottelussa. Mustavalkoiset lähtivät metsästämään lauantai-illan taistosta viikon ensimmäistä voittoa. Illan ottelussa Palloseuran maalilla debytoi kokenut maalivahti Karri Rämö.  

Lauantai-illan ensimmäisessä erässä Palloseura vastasi pöytäkirjamerkinnöistä, joita kirjattiin yhteensä kolme kappaletta. Ottelun. ensimmäinen rangaistus vihellettiin ajassa 13.20, kun Ville Lajunen passitettiin estämisestä rangaistusaitioon. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt käyttämään ensimmäistä ylivoimaa hyväkseen, mutta patapaidat pääsivät pian uudelleen ylivoimalle.

TPS selvitti myös ottelun toisen alivoiman ja lähti vyöryttämään viisikkopeliä patapaitojen päätyyn. Puolustaja Ruben Rafkin rikkoi illan kuparisen ja vei Palloseuran johtoon, kun ensimmäistä erää oli vain minuutti jäljellä. Osuman alustivat Ruslan Iskhakov, sekä Henrik Larsson. Maalia edelsi Karri Rämön huikea heittäytymistorjunta, jossa kokenut maalivahti nollasi Ässien Jakob Stenqvistin. 

Ottelun toisessa erässä kotijoukkue painoi kiekkoa kohti Rämön vartioimaa maalia ja kokenut veräjänvartija joutuikin urakoimaan kymmenen laukauksen tielle. Erän puolivälissä ensimmäistä peliään mustavalkoisissa pelannut Rämö joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Ässien puolustaja Stenqvist laukoi kiekon Palloseuran verkkoon ja toi kotijoukkueen tasoihin. Maalin seurauksena toiselle erätauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä Palloseura pääsi pyörittämään kahdesti ylivoimaa ja jälkimmäinen erikoistilanne tuotti tulosta. Ruotsalaispuolustaja Henrik Larsson pääsi lataamaan sydämensä kyllyydestä ja vei TPS:n johtoon ajassa 52.07. Ylivoimamaaliin syöttäjiksi kirjattiin Josh Kestner ja Ruslan Iskhakov. Maali oli ruotsalaispuolustajan kauden ensimmäinen.

Kotijoukkue Ässät ei maalin jälkeen onnistunut kyhäämään tarvittavaa kiriä ja viimeisen niitin illan ottelulle löi Lauri Pajuniemi. Nuori hyökkääjä viimeisteli loppulukemat 1–3 tyhjään maaliin ja varmisti Palloseuralle kolme pistettä ja samalla viikon ensimmäisen voiton!