281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
7.2.2020

Taisteluvoitto Helsingistä

TPS voitti HIFK:n runkosarjan viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa!

49425947013_e9a626e684_k.jpg

HIFK-TPS 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Turun Palloseuran viikon viimeinen ottelu pelattiin perjantai-iltana Helsingissä, kun HIFK isännöi turkulaisia. Kamppailu oli kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen ja samalla runkosarjan viimeinen. Palloseura lähti metsästämään kamppailusta kauden ensimmäistä voittoa petolaumasta.

TPS joutui lähtemään otteluun kokoonpanomuutosten turvin. Petteri Wirtasen vierellä hyökkäsivät A-nuorista nostettu Olli Valtola sekä Mestis-joukkue TuTo:sta yhden pelin lainalle tullut Mikko Laine. Palloseuran kokoonpanosta puuttui muun muassa jokaisessa kauden kolmessa aikaisemmassa kohtaamisessa maalin iskenyt kultakypärä Lauri Pajuniemi. Nuori hyökkääjä on A-maajoukkueen mukana Euro Hockey Tourin Ruotsin-turnauksessa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmissa päissä tapahtui. Kamppailun alussa nähtiin vähän katkoja ja ensimmäinen erikoistilanne kirjattiin vasta ajassa 11.38. Tony Sund laitettiin istunnolle poikittaisesta mailasta, mutta ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan HIFK ei onnistunut ohittamaan Erik Källgreniä.

Ottelun seuraava ylivoima siunaantui Palloseuralle, kun Terry And passitettiin rangaistusaitioon kampituksesta. Erikoistilannetta ehdittiin pyörittää aina melkein toisen minuutin loppuun, kunnes kiekkoa kaivettiin verkosta. Petteri Wirtanen pääsi puttaaman täysosuman Juuso Pärssisen upeasta syötöstä ja vei Palloseuran johtoon, pelikellon näyttäessä 17.18. Wirtasen maalin jälkeen ei erässä enempää osumia nähty ja erätauolle siirryttiin Palloseuran 0–1 -johdossa.

Toinen erä alkoi Palloseuralta vahvasti, sillä vain vajaan neljän minuutin pelin jälkeen kapteeni Lauri Korpikoski iski TPS:n jo kahden maalin johtoon Ilari Filppulan syötöstä. Korpikosken maalin jälkeen kotijoukkue onnistui iskemään kavennuksen, mutta toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin turkulaisten kahden maalin johdossa. Ajassa 33.30 Tony Sund laukoi Palloseuran uudelleen kahden maalin johtoon Markus Nurmen syötöstä. Osuma jäi erän viimeiseksi ja pukusuojiin siirryttiin lukemissa 1–3.

Kolmannessa erässä kotijoukkue painoi päälle ja haki vimmatusti kavennusta. Palloseura uhrautui ja viimeisenä lukkona toimi ruotsalaismaalivahti Källgren. TPS:n kahden maalin johdossa edettiin aina viimeisille minuuteille asti ja HIFK oli pakotettu hakemaan kavennusta ilman maalivahtia.

Kaksi minuuttia ennen kamppailun loppua Teemu Väyrynen iski kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi ottelun. HIFK ei onnistunut ohittamaan 28 kertaa kiekon tielle ehtinyttä Källgreniä ja loppulukemiksi kirjattiin 1–4. Viimeisessä erässä Källgrenille kirjattiin 12 torjuntaa, kun toisessa päässä virkaveli Engren joutui venymään kiekon tielle vain kolmesti.

– Tänään onnistuimme ryhtiliikkeessä, joka keskiviikon ottelun jälkeen pitikin tulla! Koko joukkue pelasi hyvin ja tämä oli taisteluvoitto! Maalivahtipeli oli huippuluokkaa ja viisikot tekivät kovasti töitä, tiivisti ottelun neljännen maalin iskenyt Teemu Väyrynen ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat 14. päivä helmikuuta Gatorade Centerissä Porin Ässiä vastaan.