101

karuselli_kausikortti21-22.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Lukko MA 10.5. 16:00
21.11.2020

Taisteluvoitto Hämeenlinnasta

Lauantai-iltana voittaja haettiin pitkän kaavan kautta!

201121_hpk-tps_b1_luukkonen.jpg

HPK-TPS 2–3 VL (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 0–2)

Turun Palloseura kohtasi lauantai-iltana Hämeenlinnassa HPK:n. Kamppailu oli joukkueiden kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Ensimmäinen välienselvittely päättyi lokakuussa Gatorade Centerissä voittolaukausten jälkeen hämeenlinnalaisten eduksi 3–4.

TPS lähti metsästämään lauantain ottelusta viikon ensimmäistä voittoa. Keskiviikkona Palloseura koki niukan tappion Kuopion KalPalle jatkoajan jälkeen. Lauantai-illan kotijoukkue HPK taipui niin ikään edellisessä ottelussaan perjantaina Rauman Lukolle tylyin 7–2 numeroin.

Taisto Pohjantähti Areenalla alkoi kiivaana ja tiukkoja kaksinkamppailuita käytiin heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Kuuden minuutin pelin jälkeen pöytäkirjaan merkittiin ensimmäinen rangaistus, kun Joel Janatuinen passitettiin maalivahdin estämisestä rangaistusaitioon.

Kotijoukkue HPK ei onnistunut tekemään ottelun ensimmäisen erikoistilanteen aikana maalia, mutta vain pari minuuttia rangaistuksen loputtua Juuso Ikonen vei kotijoukkueen johtoon. Avausmaalin jälkeen Pallokerho pääsi kokeilemaan toistamiseen ylivoiman toimivuutta, mutta TPS:n alivoima kesti erikoistilanteen takaiskuitta.

Mustavalkoiset pääsivät ensimmäisen erän aikana pyörittämään kerran ylivoimaa. Elmeri Eronen passitettiin kiinnipitämisestä rangaistusaitioon ja turkulaiset pääsivät kokeilemaan tasoitusmaalin tekoa. Ylivoima pyöri reilun minuutin, kunnes Markus Nurmi laukoi TPS:n tasoihin Lauri Korpikosken ja Juuso Pärssisen esityöstä. Nurmen ylivoimamaalin jälkeen erässä ei lisäosumia nähty ja pukusuojiin siirryttiin 1–1 -tasatilanteessa.

Ottelun toisessa erässä nähtiin ensimmäisen tapaan kolme rangaistusta. Erikoistilanteiden aikana maaleja ei kuitenkaan nähty, mutta 40 peliminuutin jälkeen tilanne oli kääntynyt Palloseuran hyväksi. Toisen erän ainokaisen iski kauden toisellaan Juuso Pärssinen ja syöttäjiksi kirjattiin Lauri Korpikoski, sekä Lauri Pajuniemi.

TPS lähti kolmanteen erään maalin etulyöntiasemassa. Kolmas 20 minuuttinen oli ottelun rikkonaisin ja erässä vihellettiin yhteensä 5 rangaistusta. Erikoistilanteiden aikana ei osumia kuitenkaan nähty ja Palloseura taisteli kynsin ja hampain johtoasemassa.

Kova taistelu ei kuitenkaan riittänyt summerin soittoon, sillä Tarmo Reunanen tasoitti tilanteen vain 49 sekuntia ennen ottelun loppua. Maalin seurauksena ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Viiden minuutin lisäajalla Palloseuralle tuomittiin kaksi rangaistusta ja kotijoukkue pääsi kerran kokeilemaan ratkaisua myös rangaistuslaukauksesta. Ukko-Pekka Luukkonen oli kuitenkin maalilla mies paikallaan, eikä ratkaisua syntynyt jatkoajalla.

Voittomaalikilpailussa Luukkonen jatkoi vahvoja otteita ja pysäytti kaksi hämeenlinnalaisten laukojaa. Enempää vetäjiä kotijoukkueelta ei tarvittu, sillä Josh Kestner ja Timur Ibragimov onnistuivat omilla vuoroillaan. Kahden maalin ja kahden torjutun voittomaalilaukauksen ansiosta kaksi pistettä lähti Turkuun!

– Ihan hyvä peli oli, mutta tietenkin harmittaa, että annoimme pisteen pois siinä lopussa. Onneksi saimme käännettyä kamppailun voitoksi, kiteytti maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun Kouvolan KooKoo saapuu Gatorade Centeriin!