181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
25.1.2020

Taistelu ei riittänyt Oulussa

Oulun Kärpät voitti ottelun toisen erän maaleilla.

49409480743_205c4a45a6_k.jpg

Kärpät-TPS 3–2 (0–1, 3–0, 0–1)

Turun Palloseuran kolmen ottelun viikko saatiin lauantai-iltana päätökseen Oulun Raksilassa. Sarjan kärkijoukkue Kärpät isännöi turkulaisia toistamiseen tällä kaudella. Palloseura lähti metsästämään illan ottelusta kuudetta perättäistä vierasvoittoa. Kauden kolme aikaisempaa keskinäistä kohtaamista olivat menneet oululaisten nimiin.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue Kärpät hallitsi kiekkoa ja TPS-maalilla Erik Källgren joutuikin urakoimaan 14 laukauksen eteen. Toisessa päässä virkaveli Justus Annuselle merkittiin puolet vähemmän torjuntoja, mutta siitä huolimatta kiekkoa kaivettiin kertaalleen Kärppien maalista.

Seitsemän minuutin pelin jälkeen Markus Nurmi laukoi Palloseuran johtoon kauden yhdeksännellä maalillaan. Esityön osumaan teki Ilari Filppula, sekä Henrik Larsson. Ruotsalaispuolustajan tehopiste oli kauden 30. Enempää ei ensimmäisen 20 minuuttisen aikana maaleja nähty ja pukusuojiin siirryttiin lukemissa 0–1.

Toisessa erässä kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 35.35. Jussi Jokisen tekemä osuma syntyi Lauri Korpikosken rangaistuksen aikana. Kärpät sai tasoitusmaalista lisää virtaa ja painoi kovaa kohti Källgrenin vartioimaa maalia. Tasoitusmaalista ehti kulua vain kolme minuuttia, ja lukemat olivat valotaululla muuttuneet jo Kärppien kahden maalin johdoksi. Enempää ei erässä nähty osumia ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 3–1 -johdossa.

Kolmanteen erään Palloseura lähti kahden maalin takaa-ajo asemasta. Erän puolivälin kohdalla kotijoukkue joutui rikkomaan kahdesti ja TPS pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Etsikkoaika ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja aika tiimalasissa kului vääjäämättä kohti loppuaan.

Ajassa 58.15 Petteri Wirtanen valoi uskoa mustavalkoisiin tekemällä tärkeän kavennuksen. Aikaa ei kuitenkaan ollut enää hukattavaksi ja TPS lähtikin hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Viimeisten sekuntien aikana Kärppien Jesse Puljujärvi taklasi Kärpät alivoimalle ja antoi vielä mahdollisuuden tasoitukseen.

Vain muutama sekunti ennen ottelun loppua kultakypärä Lauri Pajuniemi täräytti kiekon ylärimaan tutulla lyöntilaukauksella, mutta sen lähemmäs Palloseura ei pääsyt. Summeri soitti ja loppulukemiksi kirjattiin kotijoukkueen 3–2 -voitto.

– Taistelimme tänään hyvin, vaikka johtoasemassa hyökkäyspelimme oli aika vaatimatonta. Yhden maalin johtoa on vaikea pitää ilman hyökkäyspeliä. Toisessa erässä sitten tuli pieni musta hetki ja kolmannen erän taistelu ei riittänyt pisteille, summasi TPS:n toisen maalin iskenyt Petteri Wirtanen ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Gatorade Centerissä Lahden Pelicansia vastaan!