151

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
8.1.2021

Sport vei lisäpisteen

Vuoden ensimmäisen ottelun ratkaisu syntyi voittomaalikilpailussa.

50813854463_0e85d96a19_o.JPG

TPS-Sport 1–2 VL (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Turun Palloseuran liigakausi jatkui perjantaina vuoden ensimmäisellä ottelulla. Runkosarjan 21. kamppailussa vastaan asettui Vaasan Sport. Mustavalkoiset lähtivät otteluun allaan tappio viimeisimmästä ottelusta Tampereen Tapparaa vastaan.

Palloseura ja Tappara kohtasivat joulukuun 18. päivä Gatorade Centerissä ja loppulukemat kirjattiin tamperelaisille 3–6. Vierasjoukkue Sport kohtasi viimeisimmässä ottelussaan niin ikään Tapparan 29. joulukuuta. Vaasalaiset voittivat joulukuun lopussa pelatun ottelun lukemin 0–3.

Perjantain kamppailu pelattiin koronarajoituksia noudattaen ilman yleisöä. Kamppailun ensimmäisessä erässä tauko peleistä heijastui kovana kamppailuna, eikä huippu maalintekopaikoilla mässäilty. Kotijoukkueen paras maalintekotilanne siunaantui Samuli Vainionpäälle, joka pääsi laukomaan hyvältä tontilta kohti Niko Hovista. Hovinen kutenkin pystyi torjumaan tilanteen ja maali jäi syntymättä.

Vierasjoukkue Sport pääsi ensimmäisen 20 minuuttisen aikana pyörittämään kerran ylivoimaa Alen Bibicin estämisjäähyn aikana, mutta Andrei Kareevin vartioima maali pysyi koskemattomana. Rangaistus jäi erän ainoaksi pöytäkirjamerkinnäksi ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun toisessa erässä tiukka kamppailupelaaminen ja taistelu jatkui. Pelinhallinta oli kuitenkin Palloseuralla, mutta Sportin maalia vartioinut Hovinen torjui mustavalkoisten lähentelyt. Erässä ei pöytäkirjaan laitettu yhtään merkintää ja kamppailun ensimmäistä maalia lähdettiin metsästämään kolmannesta erästä.

Vuoden ensimmäisen ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu tasan neljä minuuttia. Osumasta vastasi vierasjoukkue Sportin Jonne Virtanen. Kolmannessa erässä tapahtumia riitti kahden ensimmäisen edestä ja tasoitus syntyi kymmenen minuuttia Virtasen maalin jälkeen.

Ajassa 54.11 puolustaja Aleksi Anttalainen tasoitti ottelun viiltävällä rannelaukauksella. Laukaus lähti niin lujaa, että osuma jouduttiin varmistamaan videolta. Täysosuma kuitenkin hyväksyttiin ja Anttalaisen liigauran toinen maali oli tosiasia. Syöttöpisteet tasoitukseen kirjasivat Lauri Pajuniemi, sekä Markus Nurmi.

Kolmannen erän lopulla Palloseura pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta lisäosumia ei varsinaisella peliajalla enää nähty. Summerin soidessa tulostaulu näytti 1–1 -tasatilannetta ja ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Viiden minuutin jatkoajalla maalit pysyivät puhtaina ja vähämaalisen illan voittajaa lähdettiin selvittämään voittomaalikilpailusta. Vähämaalinen taisto jatkui aina voittomaalikilpailussa, jonka sankariksi nousi Sportin Michael Keränen. Kukaan Palloseuran neljästä ampujasta ei onnistunut ohittamaan Hovista ja ratkaisu syntyi vasta kahdeksannella laukauksella. Keränen ohitti Kareevin ja lisäpiste lähti vaasalaisten matkaan.

Turun Palloseuran. ottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina, kun Mikkelin Jukurit saapuu Gatorade Centeriin.