231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
12.3.2019

Sport jatkoi TPS:n itsetutkiskelua

Vaasalaiset hereillä ottelun alussa, turkulaiset ei.

47253179232_28f2920c72_o.jpg

Sport-TPS 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)

Kun koetellaan, niin koetellaan sitten kunnolla. Turun Palloseura on ajanut itsensä kauden kovimman kasvun paikan eteen. TPS kärsi tiistaina viidennen peräkkäisen tappionsa Vaasan Sportin vieraana.

Tiistai-ilta sai turkulaisittain tyrmäävän karmean alun. Sport siirtyi ottelussa 43 sekunnissa 2–0-johtoon. Tämä oli kaikkea muuta kuin mitä TPS:n pukukopissa oli puhuttu.

– Tosi huono alku. Kaverilla kävi vähän tuurikin siinä, mutta kyllä siinä tuli kylmää vettä niskaan, kertasi puolustaja Santeri Lukka ottelun ensimmäisen minuutin kauhunhetkiä.

Enempää ei maaleja avauserässä nähty.

Toisessa erässä TPS hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisen 10 minuutin osalta, mutta sen jälkeen isännät iskivät vajaaseen kahteen minuuttiin kaksi lisäosumaa. 4–0-lukemat riittivät myös Rasmus Tirrosen iltapuhteeksi ja maalille liukui Henrik Haukeland.

Tirroseen eivät turkulaiset tiistaina missään nimessä kuitenkaan kaatuneet. Päinvastoin.

Zach Budish ohjasi toisen erän päätteeksi TPS:n illan ainokaisen osuman, Kaapo Kakon ja Oula Palveen esitöistä.

Päätöserässä Vaasassa ei todistettu ainuttakaan huomionarvoista tilastomerkintää.

– Tässä haettiin joukkueen syvintä olemusta viimeiset pari päivää ja haettiin tähän peliin myös vahvaa aloitusta. Alku oli kuitenkin maksimaalisen epäonnekas meille. Eihän sitä voinut edes tajuta, myönsi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

– Ollaan puhuttu myös turhista jäähyistä. No, yksi turha jäähy 2–0-tilanteesta, josta Sport iski kolmannen maalinsa, Kaskinen jatkoi.

– Tämä työmäärä ja sydän kyllä riittävät ja me tulemme täältä vielä. On kuitenkin selvä asia, että fokusta tarvitaan paremmaksi jäällä.

Samaa mieltä oli puolustaja Lukka.

– Nyt ei ole mököttämisen aika. Pitää pysyä positiivisena ja uskoa omaan juttuun. Turha miettiä mitään putkien katkaisemisia, vaan keskittyä olennaiseen, Lukka linjasi.

Illan tulos ja muut tulokset tiesivät sitä, että TPS varmisti runkosarjassa vähintään neljännen sijan. Kolmas sija vaatisi sitä, että TPS ottaa torstain päätöskierroksella SaiPaa vastaan vähintään kaksi pistettä enemmän kuin Pelicans omasta ottelustaan Sportia vastaan.

Jo tässä vaiheessa on kuitenkin selvää, että TPS kohtaa puolivälierissä joko HPK:n, HIFK:n tai Lukon.