181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
14.9.2019

Se on täällä – kauden avausottelu!

TPS aloittaa mestaruusjahdin tänään kotihallissa kutkuttavalla kohtaamisella Porin Ässiä vastaan.

artikkeli_tpsässät.png

Harjoituskausi on taputeltu, ja kauden 2019–2020 tosipelit alkavat!

Viime kauden kohtaamiset TPS:n ja Ässien välillä menivät TPS:lle voitoin 4–2, ja illan vastustajan viime kausi päättyi pettymykseen. Nyt patariveissä puhaltavat uudet tuulet. Turkulaisittainkin tuttu Ari-Pekka Selin komentaa laajasti uudistunutta joukkuetta, jonka tähtäimessä on paluu menestyksen tielle.

Ässät aloitti oman Liiga-taipaleensa jo eilen perjantaina ottelulla Rauman Lukkoa vastaan Porissa. Tiukan väännön jälkeen porilaiset nappasivat 2–1-voiton ja saapuvat siten Turkuun täynnä itsevarmuutta. Joukkue esiintyi energisesti ja antoi viitteitä joukkueen uudesta suunnasta.

TPS puolestaan pääsee iskemään herkullisista asetelmista levänneenä illan otteluun, jossa joukkueen päämääränä on totta kai äärimmäisen tärkeä avausvoitto. Päävalmentaja Kalle Kaskinen tietää, mitä kolmen pisteen nappaaminen vaatii.

– Ihan ykkösasia on, että joka jätkä lataa itsensä, nauttii tästä hetkestä ja lyö kaiken peliin, Kaskinen luettelee.

Myös puolustaja Aleksi Salonen tietää, mikä on illan ottelun merkitys.

– Meillä on paljon todistettavaa heti tähän lähtöön ja itse tälle kaudelle. Erittäin latautunutta ryhmää odotan, Salonen kiteyttää.

Kokonaisuudessaan kauteen lähdettäessä päävalmentaja Kaskisella on selvät sävelet.

– Tavoitteena on olla parempi kuin viime kaudella, joka viikko. Me tehdään asiat paremmin, huolellisemmin ja tehokkaammin. Yhdessä.

Kenraaliharjoitusotteluun nähden kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia. Hyökkäyksessä Ilari Filppula nousee ykkösketjun laitaan, harjoitusotteluissa väläytellyt Markus Nurmi iskee Topi Nättisen johtaman kakkosketjun laitaan ja Teemu Väyrynen vaihtaa Simon Suorannan kanssa paikkaa nousten kolmosketjuun. Puolustuksen suurimpana muutoksena Aleksi Anttalainen pelaa illalla 2. pakkiparissa.

Mainittavina poissaoloina kokoonpanosta Lauri Pajuniemi – lievä alaraajavamma, ja Joe Piskula – yläraajavamma. Piskulan arvioitu paluu 2–4 viikon kuluessa.

Illan silmätikut – tiärävvaik tekis maalei:

TPS

#58 Oskari Lehtinen

  • Onnistuneelta harjoituskaudelta eteni try-out-jakson kautta sopimuspelaajaksi. Harjoitusotteluissa iski kaksi maalia, saadaanko vireelle jatkoa jo ensimmäisessä tosipelissä?

#7 Filip Windlert

  • Ruotsin Allsvenskanista saapunut puolustaja osui päättyneellä TPS-harjoituskaudella neljästi. Jatkaako maalitykin roolissa myös runkosarjassa?

ÄSSÄT

#19 Edwin Hedberg

  • Ruotsista Ässiin siirtynyt hyökkääjä väläytteli taituruuttaan ja teki näyttävän maalin eilisessä ottelussa Lukkoa vastaan. Ovatko kädet yhä kuumat?

#90 Tylor Spink & #96 Tyson Spink

  • Identtiset kaksosveljekset Kanadasta. Ykköskentässä tärkeä palanen porilaisten uudelleentulemista.

Et sä mittä lipui tarttis? Liput lauantai-illan spektaakkeliin TÄSTÄ.

PSST! Patapaidat ovat aina herättäneet tunteita, eivätkä vähiten Turussa. Gatorade Centerille on kantautunut tieto, jonka mukaan Ässien tueksi Liiga-avaukseen on saapumassa sankka joukko porilaiskannattajia. Pidetään yhdessä huoli, että halli on mustavalkoinen!