171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
29.2.2020

Sauna lämpeni, sitten loppuivat puut

Turkulaisten vahva alku vaihtui synkkään horrokseen Tapparaa vastaan.

200229_TPS-TAP_03.jpg

TPS-Tappara 0–5 (0–2, 0–2, 0–1)

Turun Palloseuran peliesitys lauantai-illassa Tampereen Tapparaa vastaa kesti jänteikkäänä vain avauserässä. Erittäin vahvalla latauksella otteluun luistellut kotijoukkue sai huomata illan edetessä kahden palloilulajeista tutun lainalaisuuden toteutumista:

1. Omat maalipaikat on hyödynnettävä.

2. Jäähyjä ei ole suositeltavaksi ottaa sellaista joukkuetta vastaan, jonka ylivoimapelaamisesta löytyy tulivoimaa.

Ja niinhän siinä kävi. TPS ei kyennyt hyödyntämään avauserän erinomaisia maalipaikkojaan, jotka olisivat kääntäneet pelin virtausta entisestään kotijoukkueen suuntaan. Ja kun et itse tee paikoista, niin kaveri tulee ja tekee.

Tappara liipaisi illan ensimmäisensä ylivoimalla ajassa 14.45. Siihen asti TPS:llä oli kaikki oikeastaan ihan hyvin. Jos kostautui Eemil Viron rangaistus, niin saman kohtalo oli Zach Budishin saaman istunnon suhteen. Tappara niisti illan toisen ylivoimaosumansa ajassa 16.11 ja ensimmäiset uloshenkäykset suhisivat Gatorade Centerin ilmanalassa aivan liian aikaisin.

Toiseen erään odotettiin nimittäin sitä Palloseuraa, joka kaukalossa esiintyi avauserän ensimmäisen 10-minuuttisen aikana. Odottavan ajasta tuli kuitenkin pitkä. Niin pitkä, ettei sellaista turkulaisryhmää kaukalossa lopulta nähtykään.

Sen sijaan kaukalossa operoi nälkäinen Tappara, joka viipaloi kaksi lisäosumaa viiteen minuuttiin. Tämän jälkeen ottelusta oli äärimmäisen vaikea hakea, löytämisestä puhumattakaan, mitään sen suurempaa jännitysmomenttia.

Päätöserässä tamperelaiset leimasivat itsensä kotimatkalle viidennen maalin muodossa, 24 sekuntia ennen peliajan päättymistä.

TPS:n kannalta ilta sisälsi kuitenkin yhden elementin, josta riittää varmasti ammennettavaa ensi viikkoon. Nimittäin myös KalPa sekä Ässät hävisivät omat ottelunsa. TPS:n ja Ässien piste-ero säilyi siis kymmenessä pisteessä ja turkulaisilla on yksi peli vähemmän pelattuna.

TPS-Ilves keskiviikkona 4.3. klo 18.30. Usko ja toivo kuolevat viimeisenä.