171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
3.12.2019

Sarjakärki vieraaksi Turkuun

Tiistai-illan kamppailu on viikon ainoa kotiottelu.

artikkeli_tpskarpatUUSI.jpg

Turun Palloseuran joulukuun ensimmäinen viikko alkaa kotiottelulla Oulun Kärppiä vastaan. Illan taisto on kauden toinen keskinäinen, sillä oululaiset voittivat reilut kaksi viikkoa sitten Oulussa pelatun kohtaamisen lukemin 6–2. Tiistai-iltaan lähdettäessä petolauma seilaa sarjataulukon piikkipaikalla.

Palloseura päätti viime viikon erinomaisesti Porin Ässiä vastaan. Ensimmäinen erä oli täysin mustavalkoisten hallintaa, mutta kiekkoa ei Ässämaaliin saatu. Toisessa erässä porilaiset siirtyivät kahden maalin johtoon ja erätauolle mentiin vieraiden 0–2 johtoasemassa. Toisen erän alkua vaikeutti Aleksi Anttalaisen laitataklauksesta johtunut suihkukomennus, jonka aikana patapaidat onnistuivat tekemään yhden täysosuman.

Viimeiseen erään TPS lähti kahden maalin takaa-ajo asemasta. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen ruotsalaishyökkääjä Anton Holm toi kotijoukkueen maalin päähän. Kolmas erä oli täysin kotijoukkueen näytöstä, eikä aikaakaan, kun digitaalit näyttivät tasatulosta. Palloseura pyyhkäisi rinnalle ja ohi ja takoi kolmanteen erään yhteensä viisi maalia. Loppulukemiksi kirjattiin 5–2.   

Oulun Kärpät lähtee illan otteluun sarjataulukon ensimmäisenä. 25 ottelusta oululaiset ovat saalistaneet yhteensä 63 pistettä, päästäen vain 34 maalia. Päästettyjä maaleja on selvästi koko sarjassa vähiten. Oululaiset ovat hävinneet vain yhden viimeisestä 10 ottelustaan ja kaikki yhdeksän voittoa ovat tulleet varsinaisella peliajalla.

TPS:n kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia. Eilen TPS:n kanssa sopimuksen purkanut Greg Squires ei luonnollisesti ole enää mukana kokoonpanossa. Julius Pohjanoksa aloittaa maalilla ja Teemu Väyrynen jatkaa Ilari Filppulan ja Lauri Korpikosken rinnalla. Nuori hyökkääjä Juuso Pärssinen nähdään myös mukana kokoonpanossa.

– Tänään lähdetään taistelemaan ja laittamaan kaikki peliin. Pyritään pelaamaan täydet 60 minuuttia, ettei tule missään kohtaan mitään notkahduksia. Luvassa on varmasti kova kamppailu ja toivottavasti saadaan paljon kannattajia halliin, tuumaili puolustaja Aleksi Anttalainen ennen illan taistoa.