051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
9.2.2019

Rasmus Tirronen lauantaina Leijonien muurina

”Maajoukkue alkoi tulla mieleen viime syksynä.”

29874178627_8a03dc0fa8_o.jpg

Työ tekijäänsä kiittää -sanonta sopii täydellisesti Turun Palloseuran maalivahdin Rasmus Tirrosen urapolkuun sekä kehitykseen.

Espoolaislähtöisellä Tirrosella ja Leijonilla on ollut ennen tätä kautta yhtä paljon yhteistä kuin Turun Kakolanmäen uudella rinnehissillä ja alkuperäisillä havainnekuvilla.

Nyt on kuitenkin 28-vuotiaan Tirrosen vuoro. Loistokas alkukausi TPS:n maalilla toi mukanaan ensimmäisen A-maaottelun viime syksynä ja lisää seuraa tänään, kun ”Rasse vartioi Suomen maalia Ruotsissa EHT-turneella Tshekkiä vastaan.

– Ainahan kaikki sanovat, että maajoukkue on tavoite ja sitä miettii aina. Onhan se mullakin ollut jonkinlainen kaukainen tavoite, mutta ennen viime syksyä ei paljon tarvinnut Leijonia miettiä, hymähtää Tirronen.

Mikä viime syksynä siis muuttui? Siis muutakin kuin se, että sinusta tuli Liigan yksi johtavista maalivahdeista?

– Pelit kulkivat hyvin ja fiilis nousi sen mukana koko ajan. Kaikki tekeminen harjoituksista lähtien tuntui jotenkin oikealta. Siinä vaiheessa maalivahtivalmentajamme Fredrik Norrena otti puheeksi, että Leijonapaita saattaisi olla oikeasti mahdollinen, jos tekeminen jatkuu nähdyllä tasolla.

Ja jatkuihan se. Tirronen venytti itsensä lopulta syksyn ensimmäiseen EHT-turnaukseen, jossa Suomen maalilla venyi varsin erilainen maalivahti kuin vaikkapa vuosi sitten tähän aikaan.

– Kehitystä on kieltämättä tapahtunut. Vaikea listata sellaista tiettyä osa-aluetta, mutta puhun mieluummin kokonaisuudesta, johon kuuluu tietysti fysiikkaa, tekniikkaa ja pelillisiä asioita, Tirronen listaa.

– Tässä yhteydessä on annettava kyllä ”Norren” suuntaan myös kiitosta. Hänen kovassa koulussa tässä on menty eteenpäin laadukkaan arjen myötä. Iso kiitos kuuluu ilman muuta hänelle tästä kehitysaskeleesta, joka on nyt yltänyt maajoukkueeseen asti, lähettää Tirronen terveisiään Norrenalle.

Tirronen kuuluu kiistatta niihin TPS-palapelin kulmapaloihin, joiden varaan mustavalkoista kevättä on tarkoitus rakentaa. Kansankielelle käännettynä tämä tarkoittaa kiekkojen torjumista pudotuspeleissä, voittavalla tavalla.

Mikäli Tirronen venyy ja voittaa maaliskuun lopusta eteenpäin, lähestyvät myös kevään MM-kisat jossain siellä horisontin tuolla puolen.

– Tässä vaiheessa mennään seurajoukkue edellä kisakalenterissa. Maajoukkuepaidassa laitetaan kaikki mahdollinen likoon ja nämä pelit ovat aina seurausta oikein tehdystä työstä seurajoukkueen arjessa. Katsotaan sitten keväällä, miten pitkälle torjunnat riittävät, pohtii Tirronen.

Tirrosen venymistä Suomen puolesta voi seurata tänään Ylen TV1:ssä klo 12.45 alkaen.