231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
19.1.2020

Rasmus Tirronen leikkausoperaatioon, TPS:n maalivahtiosastolle vahvistusta Ruotsista

Tirronen operoidaan 27. tammikuuta, joka tarkoittaa samalla TPS-vahdin kauden päättymistä ennenaikaisesti.

49363165402_9d5f9843b5_k.jpg

HC TPS:n maalivahti Rasmus Tirronen joutuu vammansa myötä leikkauspöydälle. Tirronen operoidaan 27. tammikuuta, joka tarkoittaa samalla TPS-vahdin kauden päättymistä ennenaikaisesti.

– Olen pelannut jo tovin omasta tahdostani vamman kanssa, sillä olen halunnut olla joukkueen käytettävissä. Vamma on kuitenkin äitynyt sen verran pahemmaksi, että on fiksumpaa laittaa mies kuntoon, jotta olen täydessä pelikunnossa, kun ensi kausi käynnistyy, taustoittaa tällä kaudella TPS:n ykkösmaalivahdin tontin itselleen ottanut Tirronen.

– Leikkaus on kuitenkin vasta viikon päästä, joten olen käytettävissä siihen saakka, mikäli minä ja valmennusjohto yhdessä koemme, että pystyn auttamaan joukkuetta, jatkaa Tirronen.

Taisteluun pudotuspelipaikasta mukaan noussut TPS haluaa taata maalivahtiosaston iskukyvyn runkosarjan panosten kasvaessa ja niinpä Tirrosen korvaajaksi Turkuun siirtyy ruotsalainen Erik Källgren, 23. 191-senttinen ja 90-kiloinen Källgren liittyy TPS:n joukkueen mukaan tulevana maanantaina.

HC TPS:n ja Källgrenin välinen lainasopimus kattaa aluksi tammikuun loppuun asti, jonka jälkeen tilannetta arvioidaan loppukauden mittaisen sopimuksen osalta uudestaan.

Källgren aloitti kuluvan kauden AHL:n Tuscon Roadrunnersin riveissä, jossa hän pelasi kaksi ottelua 96,7 torjuntaprosentilla. Maalivahdin tilastoihin on kertynyt myös kaksi SHL-ottelua Växjö Lakersin paidassa kuluvalla kaudella.

Lisäksi ruotsalaisvahti on Arizona Coyotesin NHL-organisaation seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2015.

– On hienoa tulla Turkuun! TPS on noussut taisteluun pudotuspelipaikasta ja haluan auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Olen luonteeltani erittäin kilpailuhenkinen, joten vain voittaminen kiinnostaa, kertoo Källgren.

– Källgren oli Ruotsin Allsvenskanin parhaita maalivahteja viime kaudella. Hänessä on valtava potentiaali kehittyä urallaan ja koimme hänet sopivaksi vaihtoehdoksi, joukkueen maalivahtitilanteen muuttuessa Tirrosen poissaolon myötä, kertoo HC TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio maalivahtiosaston täydentämisen taustoja.