191

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
22.3.2019

Rakkaudella Somerolta: Otto Nieminen on valmis ratkaisijaksi

"Nyt on tosi kyseessä eikä mikään marraskuinen tiistai-ilta."

40472112833_ff45b55315_k.jpg

Turun Palloseuran torstain Playoff-avauksen yksi näkyvimmistä pelaajista, Otto Nieminen, istahti alas Markku Silvennoisen kanssa. Sivalsiko Silvennoinen vai hallitsiko Nieminen tilanteen myös kaukalon ulkopuolella? Lue itse!

Tämän kauden ensimmäinen playoff-peli on nyt takana. Miten se maailma muuttuu, kun kevään pelit alkavat?

Kyllä se on eri maailma. Valmistautuessa huomasi, että jännittää normaalia enemmän. Ehkä se tulee siitä, kun pelaamme samaa vastustajaa vastaan ja pelitahti on tiivis. Nyt on tosi kyseessä eikä mikään marraskuinen tiistai-ilta ja pelit ovat fyysisempiä. Ehkä ne luo sen tunteen.

Sanoit eilen erätaukohaastattelussa, että “maalille on vain mentävä.” Sinne meneminen tarkoittaa myös, että keppiä tulee. Miten suhtaudut siihen? Tykkäätkö siitä jopa hiukan?

No ei kai siitä kukaan tykkää, mutta se hinta on vain maksettava. Onhan sinne pirun vaikea murtautua, mutta väkisin sinne täytyy päästä, mennä maskiin ja sitä kautta voi hyvällä pompulla kiekko tulla maalin edessä omaankin lapaan. Mukavaa se ei ole, mutta sinne on pakko päästä.

Eli mikä on se tapa millä sinne mennään? Ei muuta kuin leuka rintaan ja tulta päin?

Pystyy toki harhauttamallakin sinne pääsemään. Pakin kun saa sivuttaisliikeeseen, niin samalla aukeaa tilaa. Siinä pystyy itsekin aika paljon ennakoimaan tilanteita, eli kun antaa vähän iskua takaisin ja siten liikuttaa pakkia. Siihen on monta eri tapaa.

Olen varmaankin jokaisessa kanssasi tekemässäni haastattelussa jollain tavalla sivunnut nopeuttasi, joka on iso peliäsi. Onko se suosikkiasiasi kaukalossa, kun pääset polkaisemaan irti vastustajasta?

Kyllä näin voisi melkein sanoa, että se on se mieluisin juttu. Silloin kun minulla jalka liikkuu, niin silloin pelini myös kulkee. Välillä, jos sattuu niin, että on huono päivä jaloilla, niin saatan olla muutenkin vähän pois pelistä. Onneksi tällä kaudella olen löytänyt tasaisuutta. Ohi menneitä pelejä on ollut koko kaudella korkeintaan yksi. Saan suurinta nautintoa siitä, kun tunnen pelissä, että tänään jalka liikkuu tosi hyvin ja sitä kautta pystyn pitämään paremmin kiekkoa.

Muistan, että olet tasaisuudesta ja sen puutteesta puhunut joskus aiemminkin. Nyt kun tasaisuutta on löytynyt, niin on pakko kysyä, että miten sitä lähdit hakemaan? Mitä toimenpiteitä se on vaatinut?

Tasaisuutta olen hakenut niin kauan kuin jaksan muistaa. Ihan A-junioreista asti. Ehkä minulla on ollut vaikeuksia löytää oikea tapa latautua peleihin kunnolla. Hyvin usein lataukseni on mennyt överiksi, eli olen vetänyt vähän liian kovan alkulämmön tai sitten olen alkanut jo muutamaa päivää ennen miettimään pelejä. Välillä lataus osui ihan nappiinkin ja pelasin todella hyviäkin pelejä, mutta monesti se meni yli. Tällä kaudella aloin kokeilemaan erilaisia valmistautumistapoja ja huomasin, että muutosta alkoi vihdoin tapahtua.

Tämä on nyt viides kausi, kun olen pelejäsi seurannut ja kanssasi aika ajoin jutellut. Kyllä sinut vielä samaksi kaveriksi yhä tunnistan, mutta sinusta huokuu aivan erilainen itsevarmuus. Jokin on selvästi muuttunut, mutta mikä?

Uskon, että kaikki liittyy juuri siihen tasaisuuteen. Olen viime kausina mennyt pieniä askelia eteenpäin, mutta kyllä suurin juttu on se, että olen löytänyt ne uudet tavat toimia ja saanut pistettyä parasta pöytään joka pelissä, niin sitä kautta se tulee. Uskallan nyt pelata enemmän kiekon kanssa. Vielä viime vuosina, kun kiekko tuli lapaan, niin en halunnut kauaa sitä pitää, vaan heitin sen melkein mieluummin vain pois. Nyt tilanne on täysin toinen ja se on näkynyt myös onnistumisina ja tehopisteinä.

Ajattelin ennen kauden alkua, että urasi olisi hiukan vedenjakajalla. Ajattelitko lainkaan itse asiaa niin?

No itse asiassa kyllä ajattelin! Kyllä tässä on kehitystäkin ollut, mutta viime kausi oli silmiä avaava. Aloin miettiä, että se on nyt, tai ei koskaan. Jotain oli saatava tapahtumaan. Vaikka olenkin vielä nuori, niin tämän ikäisenä alkaa olla korkea aika sille. Sen takia lähdinkin asioita muuttamaan. Ajattelin, että jos jatkan samalla tavalla, niin edessä on taas samanlainen kausi. Sillä mentaliteetilla lähdin kauteen ja nyt näyttää, että se on onneksi onnistunut ja toivon, että taivas on auki.

Olet ehdottomasti pelannut urasi parasta lätkää, mutta hienoa on ollut myös se, että kauden aikana sattuneet vammat ja niistä aiheutuneet poissaolot eivät ole menoasi hidastaneet. Tuntuuko se myös siltä, että olet hyvin pystynyt hyppäämään taas vauhtiin mukaan?

Olen sitä itsekin vähän ihmetellyt, kun on niin hyvin mennyt paluun jälkeen. Olen taukojen aikana yrittänyt tehdä todella huolellisesti hommat, että olisin valmiina, kun paluu koittaa. Kiitos toki kuuluu myös fysioterapeuteillemme ja fysiikkavalmentajalle hyvistä kuntoutuksista. Olen siihen pyrkinyt, että nöyryys pysyy, vaikka hyvin on mennyt eikä työnteko lopu, niin se myös palkitsee.

Olet Someron poikia ja törmäsin tietoon, että sieltä oli tarkoitus saapua bussilastillinen porukkaa sinua kannustamaan eiliseen peliin. Kävikö lopulta niin?

Kuulin, etteivät saaneet niin lyhyellä varoitusajalla tarpeeksi osallistujia, mutta osa tuli paikalle omilla kyydeillään. Olen kuullut, että tällä kaudella sieltä päin on muutenkin tullut enemmän katsojia peleihin, joten pientä buumia on saatu aikaan (naurua). Toivottavasti myöhemmin tulee sitten koko bussillinen.

Miten tärkeä juttu TPS ylipäätään on Somerolla?

Sanoisin, että kaksi seuraa on ylitse muiden, eli TPS ja HIFK. Ja ehkä Jokeritkin voidaan siihen laskea mukaan. Kyllä siellä kovaa kädenvääntöä asiasta käydään, mutta on Tepsi aika iso juttu.

Ajatteletko itseäsi nimenomaan somerolaisena etkä turkulaisena?

Vaikka täällä olenkin jo pitkään ollut, niin olen yhä somerolainen, mutta hyvin olen Turussa viihtynyt.

Mistä somerolaisen tunnistaa?

No...kyllä se sellainen maalaisjuntti saattaa vähän olla...(naurua)...mutta rehti ja reilu!

Eli siis maalaisjuntti parhaalla mahdollisella tavalla?

Juuri niin.

Seuraavaksi edessä on ottelu numero kaksi Hämeenlinnassa. Millaista peliä odotat?

Lauantai-iltana on häkki varmaankin aika täynnä ja Turusta on paljon Tepsin kannattajia reissuun lähdössä, joten eiköhän tunnelma ole sen mukainen. Odotan aika samanlaista peliä kuin mitä ensimmäinenkin oli. Molemmat ovat hyviä joukkueita, joten tiukka ja tasainen matsi on luvassa. Meidän on oltava tehokkaampia, että saamme sieltä voiton kairattua.

Jotenkin tuntuu siltä, että tämän sarjan pelit saattavat olla pitkälti maalin pelejä, mitä luulet?

Olen samaa mieltä. Uskon, että voitot tulevat todella pienistä eroista. Todella hyvin pitää pelata, jos aikoo voittaa.

Mitä odotat itseltäsi sarjan vanhetessa?

Odotan, että pystyn tuomaan nopeutta kaukaloon. Ensimmäiseen peliin onnistuin sitä ihan hyvin tuomaan, mutta vähän vielä voi tuntua se, että olin tuossa pitkän tovin poissa. Mutta hyvin sain omia vahvuuksiani näkymään ja odotan, että pystyisin omaa fyysisyyttäni peliin tuomaan ja tehopisteillä auttamaan joukkuetta.

TPS:n ryöstöretki Hämeenlinnan illassa käynnistyy lauantaina klo 17!