181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
14.11.2019

Pisteitä jahtaamaan Kuopiosta ja Oulusta

“Kaikilla on ollut vilpitön halu ja sitoutuminen siihen mitä tehdään.”

49003348437_3a8b35a60a_k.jpg

Turun Palloseura palaa takaisin tositoimiin maaottelutauon jälkeen perjantaina Kuopiossa. Vajaan kahden viikon tauon aikana uusi päävalmentaja Marko Virtanen on ajanut sisään omaa pelisysteemiään. Kaksi ottelua ennen maaottelutaukoa valmentanut Virtanen suuntaa odottavaisin mielin kohti tulevia kamppailuja.

– Joukkue on ollut erittäin vastaanottavainen ja sitoutuminen on erinomaista luokkaa. Peli on sitten se mittari missä nähdään, onko saatu ajettua sisään niitä haluttuja juttuja. Kaikilla on ollut vilpitön halu ja sitoutuminen siihen mitä tehdään, kertoo Virtanen

– Silloin kun me yritetään oikeita asioita, niin me voidaan mennä eteenpäin. Tulevissa otteluissa se sitten nähdään, miten on onnistuttu, jatkaa Virtanen.

Maaottelutauon jälkeen TPS:n sairastupa tyhjeni ja kokoonpano vahvistui. Kapteeni Lauri Korpikoski ja hyökkääjä Topi Nättinen palaavat loukkaantumisten jälkeen takaisin kaukaloon. Palloseuran kokoonpanossa tullaan näkemään myös uutta ruotsalaisväriä, kun puolustaja Christoffer Persson hankittiin vahvistamaan takalinjoja.

– Varsinkin heiltä odotetaan positiivista antia joukkueen keskuuteen. Nyt on se aika, kun yhteiseen kasaan pitää kantaa asioita ja jokaisen pitää tuoda kokonaisuuteen positiivinen oma itsensä. Se on se mitä me kaivataan, oli tilanne mikä tahansa, summaa Virtanen.

Puolustuspelaaminen koko kentän alueella, sekä maalinedustapelaaminen ovat olleet harjoitusten pääteemat maaottelutauon aikana. Joukkueen vahvuuteen liittynyt jykevärakenteinen puolustaja Persson on Virtasen mukaan loistava vahvistus näitä osa-alueita silmällä pitäen.

– Hän on tottunut tekemään peliä edistäviä ratkaisuita kovassa vauhdissa. Pelillisesti ei tarvitse muuttaa mitään, sillä hän tekee sen mitä häneltä odotetaan.

TPS kohtaa perjantaina Kuopiossa KalPan ja lauantaina joukkue jatkaa vieraskiertuetta Ouluun. Ensi viikolla Turussa ottelut jatkuvat kahdella kotipelillä. Keskiviikkona vieraaksi Gatorade Centeriin saapuu Vaasan Sport ja lauantaina on luvassa kiihkeä kamppailu HIFK:ta vastaan.

– Keskitytään vain omaan tekemiseen ja siihen, että saadaan näkymään niitä asioita mitä me on harjoiteltu, tiivistää päävalmentaja ennen bussiin nousemista torstai-iltapäivänä.