231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
28.5.2018

Petrus Palmulle NHL-sopimus

Liigan viime kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu hyökkääjä vaihtaa TPS:n Vancouver Canucksin pelipaitaan.

 

40597012541_e66fef2230_k.jpg

Turun Palloseurassa viime kaudella loistanut laitahyökkääjä Petrus Palmu on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Vancouver Canucksin kanssa.

– NHL on ollut aina tavoitteeni, joten siinä mielessä tuntuu tietysti älyttömän hyvältä. Mitäänhän tässä ei ole vielä saavutettu, mutta kyllä minä lähden tavoittelemaan pelipaikkaa NHL:stä, linjaa Palmu tuoreita tuntojaan.

20-vuotias Palmu naulasi viime kaudella Liigassa 59 runkosarjaotteluun tehopisteet 17+19=36. Näillä pisteillä tehtiin vaikutus yleisöön niin Turussa kuin muillakin Liiga-paikkakunnilla.

– TPS antoi minulle hienon mahdollisuuden ja kokonaisuuden kannalta TPS:n merkitystä ei ole syytä väheksyä. Pääsin pelaamaan hyvässä joukkueessa kunnon roolissa ja se kehitti minua entisestään.

Mutta kenelle viime kauden joukkueesta Palmu lähettää erityiskiitokset?

– Joukkue oli täynnä ennen kaikkea hienoja ihmisiä, mutta tässä yhteydessä on pakko kiittää Èric Perriniä erikseen. Opin häneltä todella paljon.

Myös TPS:n kannattajille Palmulla on asiaa.

– Minut otettiin tosi hyvin vastaan, kun saavuin Turkuun. Sellaisessa ilmapiirissä on mukava pelata oman seuran puolesta. Kannattajat pysyivät joukkueen tukena ja se kertoo mielestäni kannattaja- ja seurakulttuurin vahvuudesta TPS-perheessä.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen mukaan Palmu on ansainnut mahdollisuutensa taistella pelipaikasta NHL:ssä.

– Petrus on tehnyt paljon hommia ja mennyt pelaajana eteenpäin Turussa. On hienoa, että hän pääsee tavoittelemaan NHL-paikkaa. Toivotamme hänelle onnea ja menestystä uusiin haasteisiin, Niittymäki kommentoi.