151

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
28.11.2019

Pata saapuu Turkuun

TPS kohtaa Porin Ässät jo kolmannen kerran tällä kaudella.

artikkeli_tps_ässät.jpg

Turun Palloseuran kahden ottelun viikko saadaan päätökseen jo torstaina, kun Gatorade Centeriin saapuu vieraita Satakunnasta. TPS kohtaa Porin Ässät jo toistamiseen tällä kaudella kotiyleisön edessä. Palloseura pelasi runkosarjan ensimmäisen ottelun patapaitoja vastaan, josta kolme pistettä lähti Poriin lukemin 1–3.

Illan ottelu on kauden kolmas keskinäinen kamppailu. Kotiavauksen jälkeen TPS haki Isomäestä täyden pistepotin syyskuun 28. päivä, Anton Holmin kolmannen erän osumalla. Ratkaisu syntyi ruotsalaishyökkääjän lavasta ylivoimalla vain seitsemän sekuntia ennen päätössummerin soittoa ja loppulukemiksi kirjattiin 0–1.

Viikon ensimmäisessä ottelussa tiistaina Palloseura kohtasi Tampereen Tapparan Hakametsässä. Kotijoukkue joutui kohtaamaan turkulaiset ilman kultakypärä Tyler Morleyta ja parasta maalintekijäänsä Charles Bertrandia. Poissaolot eivät kirvesrintoja haitanneet ja Tappara voitti ottelun lukemin 5–1. TPS:n ainokaisen iski kapteeni Lauri Korpikoski, katkaisten samalla pitkän maalittoman putken.

Illan otteluun joukkueet lähtevät peräkkäisiltä sarjasijoituksilta. Ässät on kerännyt 24 runkosarjaottelusta 27 pistettä ja Palloseura on saalistanut seitsemän pistettä porilaisia vähemmän. Illan vierasjoukkue on tehnyt runkosarjassa kaikista joukkueista vähiten maaleja ja viidestä viimeisestä ottelusta saalistanut vain kolme pistettä.

– Ässillä on vahvoja kamppailijoita ja taitoakin löytyy. Pitää vain olla huolellinen kiekon kanssa ja ajaa kovin kohti maalia, tuumaili hyökkääjä Teemu Väyrynen aamujään jälkeen.

Illan otteluun TPS lähtee muutetuilla ketjukoostumuksilla. Väyrynen pelaa samassa ketjussa Ilari Filppulan ja Lauri Korpikosken kanssa. Topi Nättisen rinnalla hyökkäävät tuttuun tapaan Markus Nurmi ja Lauri Pajuniemi. Palloseuran maalia vartioi Julius Pohjanoksa.

– Tänään on kaksi kokeneempaa kaveria vierellä, niin tänään lähdetään tekemään kovasti töitä! Mennään kulmiin ja riistetään kiekkoja. Kovalla työnteolla saadaan aikaan tulosta, summasi Väyrynen ennen illan Ässät-ottelua.