181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
22.4.2019

Pärssinen ja Intonen MM-haasteen keskellä

Pikkuleijonilla iso ottelu tiistai-iltana.

46114409745_f225d1e768_k.jpg

Pikkuleijonien matka alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissa Ruotsin Uumajassa ei ole kulkenut ihan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kolmen pelin jälkeen pistetili on edelleen avaamatta ja tappiot ovat ajaneet Pikkuleijonat pakkovoiton eteen tiistain Sveitsi-kamppailussa.

Tappio veisi auttamattomasti Suomen ulos kultakamppailusta ja karsintoihin taistelemaan kisapaikan säilyttämisestä.

Turun Palloseuran Liiga-miehistön kanssa tuoreet sopimukset tehneet Juuso Pärssinen ja Aarne Intonen ovat taistelleet Suomi-paidassa kisojen alusta alkaen.

– Ei näissä kisoissa ole kyllä yhtään huonoa jengiä. Sveitsilläkin on hyvä jengi kasassa ja jos me voittaa halutaan, täytyy pelata selvästi kisojen paras peli tähän mennessä, toteaa alle 18-vuotiaiden arvokisojen ensikertalainen, mutta TPS:n Liiga-miehistössäkin jo debyyttinsä tehnyt Juuso Pärssinen.

Pärssinen pelasi viime kaudella yhteensä seitsemän ottelua TPS:n Liiga-joukkueessa saaden myös kiekon talteen uransa avausmaalin kunniaksi. Helmikuussa 18 vuotta täyttänyttä Pärssistä tullaan uuden kolmevuotisen jatkosopimuksen myötä näkemään mustavalkoisessa paidassa tulevaisuudessakin.

Maanantaina Pikkuleijonilla oli välipäivä jäältä, mutta omatoimista harjoittelua ja pari palaveria kuului kuitenkin ohjelmistoon. 

– Vähän on ehkä ollut vaikeuksia löytää se ehjä 60-minuuttinen, toteaa niin ikään ensimmäisiä arvokisojaan Leijona-paidassa pelaava TPS-kasvatti Aarne Intonen kisojen kulkua.

Intosen taitoja on saanut viime kaudella ihastella TPS:n A-juniorien mukana. 17-vuotias hyökkääjä solmi myös kolmevuotisen sopimuksen TPS:n kanssa.

– Aarne on hauska ja puhelias kaveri kentän ulkopuolella. Kentällä taas kova painamaan duunia eikä anna ikinä periksi. Loistava ketjukaveri, muutamia pelejä saatu samassa kentässä A-junioreissakin pelata, kehuu Pärssinen kahden ensimmäisen ottelun ketjukaveriaan.

Sunnuntain Tshekki-ottelussa kaksikko erotettiin ja Pärssinen pelasi ykköskentän keskellä. Nuoresta Pärssisestä ei Intosellakaan ollut pahaa sanottavaa.

– Juusosta ei kyllä keksi hirveästi heikkouksia. Kentän ulkopuolella fiksu tyyppi ja rauhallinen persoona, kentällä taas iso ja vahva kamppailija ja erinomainen kahden suunnan pelaaja, kehuu puolestaan Intonen sentteriään.

Pikkuleijonat kohtaavat tiistaina Sveitsin elintärkeässä ottelussa kello 16.30 alkaen. Tulevaisuuden TPS-tähtien otteita voi seurata suorana lähetyksenä Ylen TV2-kanavalta.