051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
3.1.2020

Paluu Liiga-kaukaloihin Tampereella Ilvestä vastaan

Mikael Pyyhtiälle debyytti kakkoskentän vasemmassa laidassa.

artikkeli_ilves_tps_uusi2.jpg

Turun Palloseuran Liiga-ottelu jatkuvat tänään perjantaina Tampereella. Ilvestä vastaan iskevä TPS palaa kotimaisiin kaukaloihin Spengler Cupin jäljiltä varsin selkeällä tehtävällä: Nyt on ryhdyttävä voittamaan jääkiekko-otteluita.

TPS:n tilanne sarjataulukossa on haastava. Turkulaiset ovat tällä hetkellä sarjajumbona 30 pisteellä 32 pelatusta ottelusta. Ero pudotuspeliviivaan on 13 pistettä, joskin turkulaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin kymppisijaa pitävällä KalPalla.

Tätä taustaa vasten perjantain Ilves-ottelu ja lauantain kotiottelu Rauman Lukkoa vastaan ovat tiivistetysti ilmaistuna äärimmäisen tärkeät loppukauden kannalta.

TPS:n kokoonpanosta perjantai-iltana löytyy 18-vuotias Mikael Pyyhtiä. TPS-kasvatti pääsee tekemään odotetun Liiga-debyyttinsä kakkosvitjan vasemmassa laidassa. Pyyhtiä oli edustusjoukkueen kokoonpanossa jo Spengler Cupissa, mutta nyt taitava hyökkääjä pääsee näyttämään osaamistaan myös Liiga-jäillä.

– Ei lähdetä Tampereelle kumartelemaan, vaan laitetaan täysi rähinä päälle. Sain eilen tiedon kokoonpanoon valitsemisesta, joten tosi hyvillä fiiliksillä kohti illan peliä, pohtii Pyyhtiä.

Pyyhtiä pelaa Tampereella Petteri Wirtasen ja Joel Janatuisen ketjukaverina.

TPS:n kokoonpanosta puuttuu Tampereelta ykkösmaalivahti Rasmus Tirronen. Varotoimenpiteenä sivuun jäävän Tirrosen korvaa tolppien välissä Julius Pohjanoksa.

– Pelasimme Spenglerissä hyvin. Jatketaan sillä samanlaisella yhtenäisellä meiningillä, niin hyvä tulee. Lähdetään kaatamaan Ilvestä, valaa Pyyhtiä uskoa TPS-leiriin.