261

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
12.3.2020

Palloseura voittoon Porissa

TPS:n kauden viimeinen vierasottelu pelattiin hallituksen suosituksen mukaisesti ilman yleisöä.

20200312_Ässät-Tps_18I2103.jpg

Ässät-TPS 3–4 (1–1, 0–1, 2–1, 0–0, 0–2)

Turun Palloseuran kauden viimeinen vierasottelu pelattiin torstai-iltana Porin Isomäessä, kun Ässät isännöi turkulaisia. Kamppailu pelattiin hallituksen suosituksen mukaisesti ilman yleisöä. TPS lähti tasoittamaan kauden keskinäisten pelien voittoja katsomoiden ammottaessa tyhjyyttään.

Ensimmäisen 20 minuuttisen nähtiin kaksi täysosumaa. Ensimmäisestä maalista vastasi Turun Palloseura ja Zach Budish ajassa 6.44. Mustavalkoisten johdossa ehdittiin edetä vain kaksi minuuttia, kunne Ässien Jyri Marttinen laukoi kotijoukkueen tasoihin.

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tulleiden maalien lisäksi erässä ei enempää osumia nähty. Palloseura selvitti erän aikana kaksi alivoimaa ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa numeroin 1–1.

Palloseura luisteli toiseen erään vahvasti ja pakotti kotijoukkueen rikkomaan vain kahden minuutin pelin jälkeen. Kahden minuutin ylivoima näytti jo kuluvan loppuun, mutta aivan erikoistilanteen viimeisillä sekunneilla rävähti.

Topi Nättinen murtautui vahvasti laidalta ja nosti kiekon aivan Ässä -maalin vasempaan yläkulmaan. Nättisen täysosuma jäi erän ainokaiseksi ja pukusuojiin lähdettiin Palloseuran 1–2 -johdossa.

Kolmanteen erään lähdettiin toisen erän tavoin Palloseuran johdossa. Kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta heti ensimmäisistä minuuteista lähtien, mutta mustavalkoiset onnistuivat iskemään erän ensimmäisen maalin.

Aleksi Salonen laukoi kauden toisella maalillaan TPS:n kahden maalin johtoon ajassa 51.12. Puolustajan lämärimaalin jälkeen peli eteni päästä päähän ja kello kului Palloseuran eduksi. Neljä minuuttia ennen ottelun loppu Ässät lähti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia.

Kotijoukkueen riskinotto tuotti tulosta ja patapaidat onnistuivat iskemään kavennuksen ajassa 56.13. Maalista ei ehtinyt kulua kuin 24 sekuntia, kunnes kiekkoa kaivettiin uudelleen Julius Pohjanoksan vartioimasta maalista. Ässien tasoituksen jälkeen varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja nähty ja ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Viiden minuutin jatkoajalla kiekko liikkui ja molemmat joukkueet loivat paikkoja, mutta täysosumia ei nähty. Maalivahdit venyivät kiekon tielle kummassakin päädyssä ja ratkaisua lähdettiin selvittämään voittomaalikilpailusta.

TPS:n maalia vartioinut Julius Pohjanoksa pysäytti kotijoukkueen molemmat yritykset ja kahden TPS -maalin turvin lisäpiste lähti Turkuun. Voittomaalikilpailun ratkaisun iski ruotsalaispuolustaja Henrik Larsson. Loppulukemiksi voittomaalikilpailun jälkeen kirjattiin 3–4.

– Pelasimme tänään järkevästi ja onneksi pystyimme ratkaisemaan ottelun voittomaalikilpailussa. Olihan se erikoista pelata täysin tyhjälle katsomolle, mutta kuitenkin piti keskittyä omaan pelaamiseen ja valmistautua sen mukaisesti, kiteytti TPS:n maalivahti Julius Pohjanoksa ottelun päätyttyä.

Turun Palloseura pelaa kauden viimeisen ottelunsa lauantaina Mikkelin Jukureita vastaan.