051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
28.11.2019

Palloseura murskasi Padan

TPS nappasi täyden pistepotin ja iski kolmannessa erässä viidesti!

49138608427_75742bfb13_k.jpg

TPS-Ässät 5–2 (0–0, 0–2, 5–0)

Turun Palloseuran viikon viimeinen ottelu pelattiin jo torstaina, kun Porin Ässät saapui Gatorade Centeriin. Kamppailuun joukkueet lähtivät peräkkäisiltä sarjasijoituksilta ja eroa TPS:n, ja Ässien välillä oli seitsemän pistettä. Torstai-illan ottelussa oli tarjolla molemmille tärkeitä pisteitä ja kamppailusta odotettiin erittäin kiivasta.

Ensimmäiseen erään joukkueet luistelivat nälkäisesti ja kamppailupelaaminen näytteli suurta roolia. Erässä nähtiin kaksi erikoistilannetta ja molemmat olivat Palloseuran ylivoimia. Huippupaikoilla ei erässä juhlittu kummassakaan päässä. Paras tilanne syntyi tulikuumalle Lauri Pajuniemelle, joka laukoi kiekon ensimmäisellä ylivoimalla ylärimaan. Ensimmäinen erä oli selvästi TPS:n hallintaa, mutta kiekkoa ei Sami Aittokallion selän taakse saatu. Erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa 0–0.

Toisessa erässä porilaiset saivat peliotteesta kiinni ja iskivät heti minuutin pelin jälkeen kiekon TPS:n maaliin. Palloseuran vaikeudet jatkuivat heti takaiskun jälkeen, sillä Aleksi Anttalainen ajettiin ulos laitataklauksen seurauksena. Pata pääsi viiden minuutin ylivoimalle ja erikoistilannetta ehdittiin pelata neljä minuuttia, kunnes kiekkoa kaivettiin toistamiseen Julius Pohjanoksan vartioimasta maalista. Pitkän ylivoiman aikana ei lisäosumia syntynyt, eikä erässä nähty enää enempää maaleja. Erätauolle siirryttiin vieraiden 0–2-johdossa.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta suotuisammin kuin ottelun toinen erä. Kolmen minuutin pelin jälkeen Anton Holm ohjasi Henrik Larssonin laukauksen ohi Aittokallion ja toi TPS:n maalin päähän. Ruotsalaishyökkääjän täysosuman jälkeen kotijoukkue lisäsi kierroksia ja laittoi porilaiset ahdinkoon.

Holmin maalin jälkeen Ässät oli pakotettu rikkomaan kahdesti ja mustavalkoiset pääsivät pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Kentällä oli tilaa ja hetken kiekottelun jälkeen kapteeni Lauri Korpikoski pääsi iskemään TPS:n tasoihin. Osuma oli kokeneen hyökkääjän kauden viides.

Ottelu eteni tasatilanteessa kohti loppuaan, ja ajoittain näytti siltä, että kummallekin joukkueelle kelpaa piste pimeästä torstai-illasta. Kolme minuuttia ennen summerin soittoa Topi Nättinen kuitenkin päätti toisin. Kauden toisella osumallaan tehoketjun sentteri laukoi kiekon ohi Aittokallion ja siirsi kotijoukkueen johtoon. Esityön maaliin tekivät tehoketjun laiturit Lauri Pajuniemi ja Markus Nurmi.

Ässät lähti takaiskun jälkeen hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Julius Pohjanoksan ja uhrautuvan TPS-lauman takia porilaiset eivät onnistuneet tasoituksen teossa. Lamauttavan osuman tyhjään maaliin iski Joel Janatuinen, kun ottelua oli noin puoli minuuttia jäljellä. Lauri Korpikosken ja Ilari Filppulan laidalle istutettu Teemu Väyrynen kaunisteli vielä loppulukemiksi 5–2 aivan ottelun viimeisillä sekunneilla.

– Aloitettiin ihan positiivisesti, mutta ei vaan saatu paikoista maalia. Sitten kaveri pääsi harmillisesti kahden maalin johtoon, eikä auttanut kuin lähteä hommiin ja kuromaan eroa kiinni. Erätauolla päätettiin, että nyt on meidän aikamme ja sieltä se palkinto tuli, summasi voittomaalin iskenyt Topi Nättinen ottelun päätyttyä.

TPS:n pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina, kun sarjakärki Oulun Kärpät saapuu vieraaksi Gatorade Centeriin.