181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
15.1.2020

Palloseura matkustaa Kuparisaareen

Viikon ensimmäisessä ottelussa TPS kohtaa Vaasan Sportin!

artikkeli_sport_tps.jpg

Turun Palloseura lähtee uuteen kolmen ottelun viikkoon allaan kaksi täyden pisteen voittoa ja yksi jatkoaikatappio viime viikolta. Ensimmäinen taistelu käydään keskiviikkona Vaasan Kuparisaaressa, jossa Sport isännöi turkulaisia. Ottelu on kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen.

TPS saalisti viime viikon yhdeksästä tarjolla olleesta pisteestä seitsemän. Keskiviikkona kaatui Lappeenrannan SaiPa ja perjantaina Palloseura taipui vasta jatkoajan jälkeen sarjakärki Oulun Kärpille. Lauantaina turkulaiset matkasivat Tampereelle haastamaan sarjan toisella sijalla majailevaa Tapparaa.

Lauantai-illan ottelussa Hakametsän rakenteissa raikuivat TPS:n kannatuslaulut. Mustavalkoinen maihinnousu tuki omiaan ja täydet kolme pistettä lähti ottelun päätteeksi Turkuun. Ottelussa Tappara onnistui kuromaan umpeen Palloseuran kolmen maalin johdon, mutta kapteeni Lauri Korpikosken maalilla TPS voitti ottelun lukemin 3–4.

Kauden kaksi aikaisempaa Sport-kohtaamista ovat menneet Palloseuran nimiin. Ensimmäinen näytelmä kirjattiin turkulaisille vasta voittomaalikilpailun jälkeen, sillä kotijoukkue Sport onnistui viimeisessä erässä iskemään kolme maalia ja tasoittamaan ottelun.

Marraskuun lopulla TPS voitti vaasalaiset tyylipuhtaasti 2–0 Gatorade Centerissä pelatussa ottelussa. Mustavalkoisten molemmista maaleista vastasi joukkueen kultakypärä Lauri Pajuniemi. Nuori hyökkääjä onnistui niin ikään kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Vaasalaiset pitävät hallussaan sarjan viimeistä sijaa ja ennen keskiviikkoillan kamppailua joukkueiden välillä on eroa kolme pistettä. Molemmat joukkueet havittelevat kymmenennettä sijaa, joten illan kamppailusta on lupa odottaa erittäin kovaa taistelua. Sarjassa TPS on onnistunut tekemään kolme maalia vaasalaisia enemmän, mutta päästettyjä maaleja Sportilla on yksi vähemmän.

Illan otteluun lähdettäessä Palloseuran kokoonpano ei ole kokenut valtavia muutoksia. Hyökkäysketjut ovat täysin samat kuin lauantaina ja suurin muutos löytyy varmasti tolppien välistä. Lauantaina kauden kolmannen voittonsa kirjauttanut Julius Pohjanoksa tekee tilaa Rasmus Tirroselle. Puolustaja Tony Sund palaa loukkaantumisen jälkeen takaisin tositoimiin entisessä kotihallissaan.

– Tänään tulee varmasti tiukka kamppailu, mutta meidän pitää vain jatkaa kovaa työntekoa ja viime viikolla nähtyä tehokkuutta. Keskitytään vain omaan peliin ja isketään paikoista maalit, tuumaili joukkueen kultakypärä Lauri Pajuniemi ennen illan kamppailua.